Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Transport 85 meter lange voetgangersbrug succesvol

Datum nieuwsfeit: 11-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

10 maart 1999

transport voetgangersbrug succesvol

De vijf sectiedelen van de 85 meter lange voetgangersbrug van Transferium t Schouw A44 zijn afgelopen nacht via enorme pontons en zwaartransportwagens vervoerd naar de bouwplaats van het Transferium. Met behulp van een hydraulische kraan werden de verschillende sectiedelen vanaf de pontons op zwaartransportwagens geplaatst om vervolgens het laatste gedeelte van de reis over de N206 af te leggen. Vanwege de enorme afmetingen van deze transporten is deze weg gedurende het hele transport gedeeltelijk afgesloten geweest voor het doorgaande lokale verkeer.

Eerder op de dag waren de sectiedelen voor de boog vanuit Krimpen aan de IJssel en de deksecties vanuit Alphen aan den Rijn vertrokken op drijvende pontons. Geheel volgens planning kwamen de delen omstreeks 23.00 uur aan bij de losplaats Torenvlietbrug. Omdat de delen niet over de breedte van één rijbaan vervoerd konden worden, is in goed overleg met de Provincie Zuid-Holland en de verkeerspolitie besloten de N206, tussen Torenvlietbrug en de A44, af te sluiten. In volgorde van montage werden de delen vervolgens gebracht naar de bouwplaats van het Transferium alwaar de sectiedelen gemonteerd worden tot voetgangersbrug. Eenmaal gemonteerd zal de brug in de nacht van dinsdag 27 en woensdag 28 april in zijn geheel worden geplaatst.

Snel, comfortabel en voordelig
Het TransFerium t Schouw A44 zal voornamelijk gebruikt worden door automobilisten die reizen vanuit de regio Amsterdam en de Bollenstreek richting Den Haag. Om de dagelijkse file op de A44 te ontduiken kunnen automobilisten bij het TransFerium hun auto gratis parkeren en verder gaan met de bus. Via een nagenoeg vrije busbaan volbrengt deze bus snel, comfortabel en voordelig het laatste deel van de reis. Voor automobilisten betekent dat minder last van files en geen problemen bij het vinden van een parkeerplek in Den Haag.

Veiligheid voorop
Op het Transferium t Schouw A44 kunnen automobilisten straks gebruikmaken van toiletten en telefooncellen. Direct naast de wachtruimte bevindt zich een McDonalds restaurant, waar een kopje koffie genuttigd kan worden. Bovendien is het Transferium hierdoor de gehele dag levendig, wat weer een belangrijk aspect is voor de veiligheid. Sowieso heeft veiligheid van het Transferium veel aandacht gekregen. Zo is het complex goed verlicht en zijn er continu cameras in gebruik.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie