Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amersfoort helpt padden op pad

Datum nieuwsfeit: 11-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

10 maart 1999

Gemeente helpt padden op pad

Amersfoort helpt padden met oversteken tijdens de paddentrek. Woensdag 10 maart gaf wethouder stedelijk beheer, J. de Wilde het officiële startsein voor aanleg van tunnels en verzamelbakken. De speciale paddentunnels worden aangelegd in de Schothorsterlaan en de Stoutenburgerlaan. Daarnaast worden paddenpoelen aangelegd op de Galgenberg in Klein Zwitserland en Nimmerdor.

Paddentunnels zijn belangrijk om hun voortbestaan, ondanks de stadsgevaren, te waarborgen. De dieren houden van oktober-november tot maart of april een winterslaap in een hol in de bodem. Als ze ontwaken, gaan ze meteen op weg naar een broedplaats. Tijdens deze zogenaamde paddentrek vormen padden een gemakkelijke prooi voor allerlei natuurlijke vijanden. Daarnaast vallen er veel slachtoffers bij het oversteken van wegen. Om die te beperken, legt de gemeente twee speciale tunneltjes aan onder de weg door. Daarnaast worden wegen afgeschermd met een laag hekje, zodat de padden niet alsnog de weg kunnen oversteken en worden kisten ingegraven. Iedere dag helpen vrijwilligers de zo verzamelde dieren met oversteken door ze aan de andere kant van de weg neer te zetten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie