Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regionale televisie in Noord-Holland op komst

Datum nieuwsfeit: 11-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland


5 maart 1999
Regionale televisie in Noord-Holland op komst

De provincie Noord-Holland heeft besloten om op korte termijn een Business Plan op te laten stellen voor publieke regionale televisie in Noord-Holland in de jaren 2000 en 2001. Hiermee is een belangrijke beslissing genomen in een jarenlange discussie over de wenselijkheid en haalbaarheid van regionale televisie in Noord-Holland.

Het kabinet Paars 2 laat op dit moment onderzoeken of het beter is de omroepbijdragen via de belastingen te innen. De provincie geeft nu alvast aan dat zij er de voorkeur aan geeft dat regionale televisie in de toekomst uit rijksmiddelen betaald moet worden. De provincie zal dit standpunt aan de Staatssecretaris van Onderwijs, Welzijn en Cultuur(OC & W) en de Tweede Kamer kenbaar maken.

Daarnaast maakt de provincie op korte termijn in samenwerking met het Ministerie van OC en W en de publieke zendgemachtigde Stichting Regionale Omroep Noord-Holland op basis van het Business Plan een voorstel voor een in principe publiek model van regionale televisie. Basis voor dit voorstel is de huidige Mediawet en verdubbeling van de provinciale bijdrage door het Ministerie.

Inlichtingen: Willem Padt, tel. (023) 514 36 11

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie