Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid

Datum nieuwsfeit: 11-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid

Katwijk

Bromfiets vernield.

De politie heeft woensdagmiddag 10 maart een 15-jarige Katwijker aangehouden omdat ze tijdens een surveillance zag dat hij een bromfiets in brand stak. De jongen verklaarde dat hij met een paar vrienden een bromfiets in de bosjes langs de Wagenmakerstraat had gevonden. Toen hij hem niet aan de praat kreeg, heeft hij hem teruggezet. Hij stak echter wel een plasje olie dat naast de bromfiets lag in brand. Vervolgens vatte de brommer ook vlam. De jongen wordt bestrafd via bureau HALT.

Regio Hollands Midden

Leiderdorp, maart 1999.

De politie Hollands Midden brengt "Veiligheidswijzer"uit met daarin een schat aan informatie over "Veiligheid en dienstverlening". Op 15 en 16 maart ontvangen ongeveer 300.000 huishoudens in het gebied van de politie Hollands Midden een "Veiligheidswijzer"in de bus. Het thema van dit informatieboekje is dit jaar: "Veiligheid en dienstverlening". Naast tips over het verbeteren van de eigen veiligheid, wordt ook de toegankelijkheid, de dienstverlening en de nieuwe werkwijze van de politie belicht. De politie Hollands Midden streeft ernaar om de veiligheid en leefbaarheid voor haar inwoners te verbeteren. Dit wil zij onder meer bereiken door dichter bij de inwoners te gaan werken, de zogenaamde gebiedsgebonden politiezorg is inmiddels ingevoerd. De kwaliteit van haar dienstverlening is hier een belangrijk aspect in. Dit tezamen zorgde voor het thema "Veiligheid en dienstverlening"van de "Veiligheidswijzer 1999". Naast dat de "Veiligheidswijzer" informeert over de gebiedsgebonden politiezorg, laat het de inwoners ook kennis maken met de nieuwe politieteams, de politiemensen, de diensten en de bereikbaarheid. Verder informeert het over het Politie Keurmerk Veilig Wonen, Senioren en Veiligheid en worden met behulp van een trefwoordensysteem allerhande Politiezaken uitgelegd. Aan bod komen de meest uiteenlopende zaken zoals het doen van aangifte tot het organiseren van buurtpreventie, het herkennen van heling tot wat te doen bij overlast door jeugd maar ook wat het bijvoorbeeld kost als er te snel gereden is. Kortom een schat aan informatie die met behulp van het trefwoordensysteem, snel op te zoeken is. De
"Veiligheidswijzer"1999 wordt op maandag 15 en dinsdag 16 maart 199 huis-aan-huis verspreid in het gebied van de politie Hollands Midden.

Stuur een mail (district2@politiehm.demon.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie