Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leerlingenvervoer Eindhoven kost te veel

Datum nieuwsfeit: 12-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 10 maart 1999, no. 16.

Gemeentebestuur zoekt naar oplossingen

Leerlingenvervoer Eindhoven kost te veel

De kosten van het leerlingenvervoer overschrijden al jaren de gereserveerde bedragen in de gemeentebegroting. Deze kosten hebben betrekking op het vervoer van leerlingen naar de dichtstbijzijnde school voor speciaal of bijzonder onderwijs. Het gemeentebestuur buigt zich nu, in samenspraak met de direct betrokkenen, over deze problematiek om tot een oplossing te komen.

Het college van B&W kiest er niet voor om alleen via de weg van bezuinigingen naar een oplossing te zoeken. Er zijn verschillende mogelijkheden denkbaar.
In een brief zijn de leden van de belangengroep 'ouders leerlingenvervoer' gevraagd hun visie te geven op mogelijke oplossingen. Ouders die kinderen hebben die mogelijke voor een vergoeding van het leerlingenvervoer in aanmerking komen, kunnen ook zelf contact opnemen met de gemeente Eindhoven, afdeling Onderwijs (238 27 72).

De budgetoverschrijding is een landelijk probleem, dat zich tevens in Eindhoven voordoet. De belangrijkste oorzaken zijn de stijging van vervoerskosten door nieuwe wet- en regelgeving en de open-eindfinanciering van de vervoersregeling: voldoet een leerling aan de voorwaarden, dan heeft hij of zij daadwerkelijk recht op vervoer. De gemeente heeft vervolgens de plicht om dit vervoer te betalen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie