Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inschrijving Haarlemse Milieuprijs geopend

Datum nieuwsfeit: 12-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Inschrijving Haarlemse Milieuprijs geopend

Milieuprijs 1999 voor Haarlemse midden- en kleinbedrijf

De inschrijving voor de Haarlemse Milieuprijs 1999 is gestart. Dit jaar kunnen Haarlemse bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf meedingen naar de prijs die bestaat uit een geldbedrag van 5000 gulden. Om mee te doen moet een bedrijf een vernieuwende preventiemaatregel bedenken of ingevoerd hebben. Onder preventie wordt verstaan het voorkomen of verminderen van afvalstoffen en uitstoot van milieuschadelijke stoffen. Hieronder vallen ook energie- en waterbesparing en vermindering van het gebruik van en intern hergebruik van grond- en hulpstoffen. De gemeente wil met de prijs de aandacht van het midden- en kleinbedrijf voor preventie van afval en uitstoot van schadelijke stoffen aanmoedigen.

Deelname.

Alle Haarlemse bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf kunnen meedoen aan de Milieuprijs 1999. Als bovengrens wordt een maximum van 15 werknemers per bedrijf aangehouden. Daarnaast moet uit het laatste inspectiebezoek van de afdeling Milieuzaken blijken dat het bedrijf de milieuregelgeving goed naleeft. De inzendingstermijn loopt tot 1 juni 1999.

Jurering.

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De jury bekijkt:
* of de preventiemaatregel vernieuwend voor de bedrijfstak is;
* hoe groot de vermindering van het gebruik van grond- en hulpstoffen, water, energie of de uitstoot van milieuschadelijke stoffen is;

* hoe groot de voorbeeldwerking is.

De jury bestaat uit vijf leden waaronder de heer T. Smit, wethouder van milieu, de heer D. Hulsebosch van de Kamer van Koophandel, mevrouw Verburg, preventiespecialist van de gemeente, de heer Perlstein van het MKB en een raadslid. De jury stelt een juryrapport op dat naar elke deelnemer wordt gestuurd. Op maandag 5 juli 1999 vindt om 16.00 uur de feestelijke prijsuitreiking plaats op het stadhuis van de gemeente Haarlem aan de Grote Markt.

Deelname via Internet !

Deelnemen kan door het hierna volgende invulformulier in te vullen en terug te zenden via internet. U kunt het ook terugfaxen naar: gemeente Haarlem, Milieuzaken, I.P. Hamer, fax: 023-5114505. Deelnameformulieren zijn ook terug te vinden in de folder "Milieuprijs 1999". Deze folder is telefonisch op te vragen bij mevr. I.P. Hamer van de afdeling Milieuzaken, telefoon 023 5114600. Op dit telefoonnummer is tevens aanvullende informatie over de Milieuprijs verkrijgbaar.

Afhaaladressen folder.

De folder is af te halen bij:

* de balie van de afdeling Milieuzaken, Zijlweg 142
* het Gemeentelijk Infocentrum van het stadhuis, Grote Markt 2
* de bedrijvenbalie van de afdeling Economische Zaken, Brinkmannpassage

* de balie van de Kamer van Koophandel, Nassauplein 2/8
* de balie van het Midden en Kleinbedrijf, Nieuwe gracht 37.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie