Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Shell produceert miljoenste zonnecel

Datum nieuwsfeit: 12-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

12-03-1999

Miljoenste zonnecel zag het licht

HELMOND - De vlaggen gingen niet uit in Helmond, maar een bijzondere en historische gebeurtenis was het wel. Shell Solar Energy produceerde in februari de miljoenste zonnecel. Van de fotovoltaïsche cellen maakt de fabriek in Helmond zonnepanelen die voor elektriciteit zorgen. Ze worden toegepast in huizendaken, geluidweringen, en fabrieksinstallaties. Maar ook in power systems die worden gebruikt in (buitenlandse) gebieden waar geen elektriciteitsnet is.

Sinds februari 1998 maakt Shell Solar Energy zelf de zonnecellen. Daarvoor werd een productielijn in gebruik genomen, die door de eigen afdeling Research & Development was ontwikkeld. "Voor de productie hebben we jonge en onervaren mensen in dienst genomen en vervolgens opgeleid", zegt shiftleader Bart Smits. In totaal werken vijftien mensen in ploegendienst aan de zonnecelproductie. Smits: "De bedoeling is om per jaar op zo'n 1,2 miljoen cellen uit te komen".

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie