Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provinciale subsidie voor Limburgse zangkoren

Datum nieuwsfeit: 12-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Provinciale regeling voor onder steuning van vocale kunst in Limburg


43/99

Maastricht, 12 maart 1999

PROVINCIALE REGELING VOOR ONDERSTEUNING VAN VOCALE KUNST IN LIMBURG

Jaarlijks stellen Gedeputeerde Staten (GS) de regeling "Ondersteuning van de vocale kunst in Limburg" vast. Voor dit jaar is een bedrag van f 175.000,- (EURO 79412) beschikbaar voor de zangkoren en -groepen in Limburg. De regeling "Ondersteuning van de vocale kunst in Limburg" is vooral bedoeld ter stimulering van zangkoren in de provincie. Deze regeling is per jaar verdeeld in twee tranches.

De eerste tranche, zijnde 75% van het budget, heeft betrekking op activiteiten die plaatsvinden in de periode januari tot en met december van een jaar. Deze verzoeken moeten zijn ingediend v¢¢r 1 september voorafgaand aan dat jaar. Met andere woorden eventuele subsidie voor 2000 moet voor 1 september 1999 zijn ingediend bij GS. De tweede tranche, zijnde 25% van het budget, heeft betrekking op activiteiten die plaatsvinden in de periode september tot en met december van een jaar. Deze verzoeken moeten zijn ingediend v¢¢r 1 april van dat jaar. Dus voor uitvoeringen tussen september tot en met december 1999 moeten voor 1 april 1999 worden ingediend bij GS. Deze termijnen worden strikt gehanteerd en te laat indienen betekent meestal afwijzen.

De subsidiabele kosten zijn bijvoorbeeld orkestkosten, de huur van instrumenten, huur of aankoop van partituren, kosten voor de dirigent en solistenkosten. Bij een a-capella uitvoering komen in beginsel ook de kosten van zaalhuur en publiciteit in aanmerking voor een provinciale subsidie. De bijdrage zal maximaal 50% bedragen van de in aanmerking komende kosten, maar kan nooit meer bedragen dan het tekort op de begroting. Bij een aanvraag moet worden meegestuurd een beschrijving van de activiteit (datum, programma, solisten, instrumentalisten, dirigent) en een begroting met daarin de te verwachten uitgaven en inkomsten.

Het is belangrijk dat de aanvraag antwoorden bevat op de volgende vragen: Op welke doelgroepen richt het concert zich? Op welke regio? (ook internationaal) Wilt u nieuwe bezoekersstromen bereiken? Welke specifieke activiteiten verricht u om het bereik te optimaliseren? Wat is het provinciaal belang van deze uitvoering? Als de geplande activiteit nog niet geheel is uitgewerkt, kondig dan toch alvast de subsidieaanvraag aan, zodat u in ieder geval op tijd er bij bent. GS nodigen met name ook koren uit Midden- en Noord-Limburg uit om een subsidieaanvraag in te dienen in het kader van de regeling "Ondersteuning van de vocale kunst in Limburg".

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie