Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 14-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven/helmon Persberichten/

Politieberichten
Eindhoven: Inbrekers aangehouden
Op vrijdagmiddag omstreeks 16.10 uur zijn op de Bondstraat en de Clara Wichmanstraat een 27-jarige man uit Vught en een 31-jarige man uit den Haag aangehouden. Kort daarvoor hadden zij getracht in te breken in een woning aan de Lijmbeekstraat. Op aanwijzing van een getuige kon de gewaarschuwde politie na een korte achtervolging de 31-jarige man aanhouden. De 27-jarige verdachte kon echter door hard weg te lopen ontkomen. Een bereidwillende burger stelde zijn fiets beschikbaar aan de agent, die de achtervolging kon voortzetten. Mede dankzij aanwijzigingen van diverse wandelaars kon even daarna de 27-jarige verdachte worden aanhouden. Verdachten zijn ingesloten aan het politiebureau. Bij fouillering van de verdachten zijn een groot aantal zilveren en gouden sieraden, een fototoestel en bescheiden aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Aanhouding bij verkeerscontrole te Gestel Op vrijdagavond omstreeks 19.10 uur is op de Blaarthemseweg een 25-jarige bromfietsbestuurster uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek dat zij op een gestolen bromfiets reed. De bromfiets was op 10 maart te Waalre weggenomen. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Op de Antoon Coolenlaan is vrijdagmiddag tussen 15.00 uur en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. 38 automobilisten kregen een proces-verbaal omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Vrijdagmiddag tussen 16.00 uur en 17.00 uur zijn op de Ulenpas bij de verkeerscontrole 39 automobilisten bekeurd omdat zij door een geslotenverklaring reden. 2 automobilisten kregen een proces-verbaal omdat zij te hard reden en 1 bestuurder werd bekeurd omdat hij een verkeerde kentekenplaat op zijn aanhangwagen voerde.

Eindhoven: Controle uitgaansgebied,br> Tijdens controle op het Stratumseind en Dommelstraat zijn zaterdagmorgen tussen 3.00 uur en 4.00 uur vijf personen aangehouden. Een 22-jarige man uit Veldhoven is aangehouden voor baldadigheid. Hij trapte daar tegen een bromfiets en verkeersbord. Twee Veldhovenaren, 22 en 23 jaar, zijn aangehouden voor mishandeling van een 23-jarige man uit Eindhoven. Het slachtoffer reageerde op opmerkingen van verdachten over de kleding die hij droeg. De verdachten namen dat niet. Een van de verdachten gaf het slachtoffer een kopstoot en de ander sloeg hem. Op de Dommelstraat zijn een 37-jarige man uit Valkenswaard en een 28-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Zij waren aan het vechten. De man uit Eindhoven moest voor behandeling van verwondingen aan zijn voorhoofd naar het ziekenhuis. Tegen de verdachten is proces-verbaal opge-maakt.

Eindhoven: Doorrijden na aanrijding
Op zaterdagmorgen omstreeks 1.20 uur is in een woning aan de Margrietstraat een 44-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor had hij met zijn auto een aanrijding veroorzaakt op de Margrietstraat. Zonder zijn naam en de gegevens van zijn auto bekend te maken is hij doorgereden. Een getuige van het ongeval zag de bestuurder de woning aan de Margrietlaan binnen gaan. Eerder die morgen had een getuige gezien dat de bestuurder van die auto, bij het achteruitrijden, op het Stationsplein tweemaal tegen een geparkeerde blauwe Mercedes 190 was gereden. De politie van Stratum wil graag in contact komen de eigenaar van de blauwe Mercedes 190. Verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Diefstal auto's
Tussen vrijdagavond 20.45 uur en zaterdagmorgen 2.45 uur is er vanaf de Arendonkstraat een blauwe Volkswagen Jetta met het kenteken YG-91-JZ gestolen. Tussen vrijdagmiddag 17.30 uur en zaterdagmorgen 9.00 uur is er vanaf de Heggenroosstraat een grijze Opel Kadett Caravan met het kenteken LB-KR-749 weggenomen.

Eindhoven: Alcohol
Op zaterdagmorgen omstreeks 3.30 uur is op de Boschdijk een 33-jarige automobilist uit Oirschot aangehouden. Hij reed daar met zijn auto door het roodverkeerslicht. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Bij de ademtest aan het politiebureau blies hij 0,85 promille. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur opgelegd.

Helmond: Alcohol
Op vrijdagavond omstreeks 18.10 uur is op de Twijnsterhof een 28-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. Van de verdachte is een bloedproef genomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

Helmond: Mishandeling met bedreiging
Op vrijdagavond omstreeks 18.15 uur is in een winkel aan het Gerardusplein een 18-jarige man uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor had hij een beveiligbeambte meerdere malen geslagen en met woorden gedreigd hem te zullen doden. De beveiligingsbeambte liep daarbij een pijnlijke arm en pols op. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vernieling telefooncel
Op vrijdagavond omstreeks 23.30 uur zijn op de Harmoniestraat en de IJsbaan drie Helmondse jongeren, 15, 16 en 16 jaar, aangehouden. Even daarvoor hadden zij in het Winkelcentrum De Bus aan het Nieuwveld een telefooncel vernield. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Lopende het onderzoek kon diezelfde nacht nog een 17-jarige Helmonder worden aangehouden aan de Kasteel Traverse.

Helmond: Diefstal auto
Vrijdagavond tussen 18.15 uur en 20.00 uur is er vanaf de Zandstraat een zwarte Nissan Patrol met het kenteken VS-03-VY gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie