Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Osse kabel blijft in eigen beheer

Datum nieuwsfeit: 15-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Socialistische Partij afdeling Oss

Osse kabel blijft in eigen beheer

Na een jaar van veel onderzoek en veel vergelijken wil de SP de CAI toch in eigen beheer houden. Anneke de Bres, fractievoorzitter van de SP in de Osse raad, verklaart waarom.

Een jaar geleden wees alles erop dat het beter was om de kabel te verkopen. De CAI is eigendom van de gemeente en we leken er een goede prijs voor te kunnen krijgen. Verkoop leek logisch, omdat we als gemeente steeds minder over de kabel te zeggen kregen. Verder zijn er allerlei technologische ontwikkelingen die voor de gemeente te duur zouden worden. Heel veel gemeentes verkochten dan ook hun kabel. Met het geld dat we voor de kabel konden krijgen, konden we een aantal dingen doen voor de stad. We konden het geld uitgeven aan onderwijs, veilig verkeer og gebruikenb voor het opknappen van de stad. Mari-Anne Marijnissen, de wethouder die verant-woordelijk is voor de CAI, heeft de verkoop laten onderzoeken.

Hieruit bleek dat er nogal wat haken en ogen zitten aan de verkoop. Bij verkoop zullen de tarieven al snel stijgen met f80,- per jaar. De nieuwe ontwikkelingen gaan lang zo snel niet dan verwacht. Internet over de kabel verloopt niet vlekkeloos en de telefoon wordt hoe langer hoe meer mobiel oftewel kabelloos. Tegen een geringe meerprijs kan de kabel altijd nog geschikt gemaakt worden voor internet. In Amsterdam is gebleken dat de afspraken met de koper niet waterdicht waren. Wat zijn afspraken dus waard?

De noodzaak om de CAI te verkopen is dus niet zo groot als wij vreesden. Omdat de gemeente er niet op hoeft te verdienen, houden de inwoners van Oss een goede en goedkope kabel. Het geld van de verkoop lopen we mis. We zullen moeten kiezen: of minder uitgeven, of via de gemeentelijke belastingen aankloppen bij de burger. Als dat nodig is voor verbeteringen in de stad, kunnen we dat doen. Wij zullen de komende tijd daarover graag met u van gedachten wisselen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie