Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Schiedam

Datum nieuwsfeit: 15-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

15 maart 1999

Inbreker tuinhuisje aangehouden
SCHIEDAM -- Vrijdagmiddag omstreeks kwart over twee hielden politiemensen van het district Schiedam in een tuinhuisje op volkstuinencomplex Vijfsluizen aan de Schiedamsedijk een 25-jarige inwoner van Maassluis aan.
De eigenaar van het huisje, een 66-jarige Schiedammer, trof een hem onbekende fiets in zijn tuin aan en zag dat de gordijnen van zijn huisje gesloten waren. Hierop waarschuwde hij de politie. In het huisje troffen zij de verdachte aan, die verklaarde dat hij de laatste trein had gemist en daarom een slaapplaats had gezocht. De man had het huisje doorzocht en er een flinke bende van gemaakt. Achteraf bleek dat de man geluk gehad heeft. Hij had namelijk geprobeerd de gaskachel aan te steken, wat niet gelukt was. Hij had echter verzuimd de gaskraan goed dicht te draaien, waardoor het huisje vol gas stond.

Graai in de kassa
SCHIEDAM -- Zaterdagmiddag rond zes uur kwam bij de politie van het district Schiedam de melding binnen dat een man en een vrouw geld hadden weggenomen uit de kassa van een tabakspeciaalzaak aan de Broersvest.
Winkelpersoneel vertelde dat vlak voor sluitingstijd een man en een vrouw de winkel binnen kwamen, die enkele pakjes sigaretten wilden kopen. Toen de verkoopster de kassa opende om af te rekenen, stond de man plotseling naast haar en deed een graai in de kassa. De twee gingen er vervolgens met een nog onbekend geldbedrag vandoor in de richting van de Korte Singelstraat. Een zoektocht in de omgeving leverde geen resultaat op.

Man zwaar gewond na ongeval
SCHIEDAM -- Een 18-jarige inwoner van Vlaardingen raakte zondagmiddag omstreeks kwart over vijf zwaar gewond na een ongeval. De man was samen met een aantal vrienden aan het crossen op het dijklichaam van de toekomstige rijksweg, tussen de Woudweg en de Borodinlaan, toen hij ten val kwam. Omdat de man niks meer kon bewegen, alarmeerden zijn vrienden diverse hulpdiensten. De man werd, met vermoedelijk een dwarslaesie, per helikopter overgebracht naar het Dijkzigt Ziekenhuis in Rotterdam.

Inbraak in woning
SCHIEDAM -- In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks kwart over drie werd ingebroken in een woning aan de Gordonstraat. De bewoonster van het pand, een 34-jarige Schiedamse, kwam rond dat tijdstip thuis en trof een vreemde man in haar woning aan. De man ging er direct vandoor. Uit onderzoek bleek dat de kasten doorzocht zijn. Uit de woning werden onder meer een aansteker en een mobiele telefoon weggenomen. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in supermarkt
SCHIEDAM -- In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een supermarkt aan de 's-Gravelandseweg.
Uit onderzoek bleek dat de dader(s) het pand betreden hadden door een ruit van de toegangsdeur te vernielen. Uit de winkel werden sigaretten en shag weggenomen. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie