Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitvoering kavelruil in Kleinhaasdal bij Schimmert

Datum nieuwsfeit: 15-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Uitvoering kavelruil in Kleinhaasdal


44/99

Maastricht, 12 maart 1999

UITVOERING KAVELRUIL IN KLEINHAASDAL

Aanstaande maandag 15 maart passeren bij notaris Meeuwsen en Wolfs in Meerssen de aktes van de kavelruilovereenkomst Kleinhaasdal II. Deze kavelruil vindt plaats rond het dorp Schimmert. Via deze kavelruil wordt 39 hectare landbouwgrond geruild tussen 10 eigenaren. De ruil heeft voor de deelnemers een groot aantal voordelen. Die kunnen als volgt worden samengevat:


* de kavelruil van de heer P.Eijsden uit Schimmert wordt vergroot van 14,5 ha. naar 27,5 ha. De betreffende agrariër gaat binnenkort verplaatsen van de oude lokatie in het dorp naar deze nieuwe lokatie aan de Kleinhaasdalerweg;
* de huiskavel van een van de deelnemende partijen wordt vergroot van 12 ha. naar 17,5 ha.;
* van twee agrariërs komt het eigendom dichter bij huis te liggen en één eigenaar beëindigt het bedrijf. Hierbij maakt hij gebruik van de zogeheten Regeling Afkoop Toedelingsrecht;
* het Bureau Beheer Landbouwgronden (BBL) kan haar bezit in het Centraal Plateau uitbreiden. Per saldo krijgt BBL 5 ha meer toegedeeld en kan deze aanwenden voor de doelstelling van het landinrichtingsproject Centraal Plateau. Verder is 0,5 ha toe gedeeld in concreet begrensd reservaatsgebied.

De voorbereiding van de aankoop is uitgevoerd door het BBL in samenwerking met de werkgroep stimulering Kavelruil in Limburg. Deze werkgroep wordt financieel ondersteund door de provincie Limburg. Het BBL maakt onnderdeel uit van de Dienst Landelijk Gebied van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.

Het BBL brengt landbouwgronden in die zijn gekocht in opdracht van de Provincie Limburg en het ministerie van LNV. Deze gronden zijn nodig om bij verdere uitwerking van het landinrichtingspllan Centraal Plateau invulling te geven aan een aantal zaken. Daarbij moet worden gedacht aan realisering van reservaatsgebieden, natuurontwikkkelings- projecten, aanleg van landschapselementen en structuurverbetering van de landbouwbedrijven in het gebied. Deze doelstellingen komen uit de provinciale nota Natuur en Landschap.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie