Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Een jaar van voortdurende groei voor Versatel Telecom

Datum nieuwsfeit: 16-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
VersaTel

Een jaar van voortdurende groei voor Versatel Telecom

Amsterdam, 16 maart 1999

- De omzet van Versatel Telecom is in het 4e kwartaal met 35,1 procent gestegen tot fl. 13,7 miljoen ten opzichte van het 3 e kwartaal in 1998. Ten opzichte van het 4e kwartaal in 1997 is zelfs sprake van een omzetstijging van 195,3 procent. De omzetgroei voor het 4e kwartaal is met name het gevolg van de toename van de aan Nederlandse minuten gerelateerde omzet, die 24,6 procent steeg. In het laatste kwartaal van 1998 steeg het aantal belminuten met 40,1 procent en nam het aantal klanten toe met 1.436.

Algemeen directeur van Versatel Gary Mesch: "Als aanvulling op onze autonome groei zijn we erg blij met de omzetontwikkeling en de brutowinst van respectievelijk

fl. 897.000,- en fl. 133.000,- door de overname van CS Net." CS Net is in het vierde kwartaal van 1998 gekocht en levert industriespecifieke internetoplossingen (toegang, intranet en extranet) voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Over het hele jaar 1998 bedroeg de omzet fl. 39,6 miljoen, een stijging van 109,4 procent ten opzichte van 1997. De stijging van het aantal belminuten van VersaTel, is explosief te noemen. Dat groeide in een jaar tijd met 419,7 procent naar 121,6 miljoen.

De bruto winstmarge in het vierde kwartaal van 1998 was 21,8 procent, een verbetering van 110 basispunten in vergelijking met het derde kwartaal. Raj Raithatha, financieel directeur bij Versatel zegt dat het bemoedigend is om vier opeenvolgende kwartalen een steeds stijgende bruto winstmarge te kunnen melden ondanks de negatieve marges in België. "België heeft op korte termijn hogere vaste kosten ten gevolge van de investeringen in interconnectiecapaciteit en het leasen van internationale verbindingen die onze switches in Antwerpen en Amsterdam met elkaar verbinden. Deze kosten zullen relatief gezien afnemen bij stijgende omzetten in België en zelfs drastisch afnemen als we de lease verbinding kunnen vervangen door een verbinding via ons eigen glasvezelnetwerk."

Het negatieve bedrijfsresultaat voor rente, belastingen en afschrijvingen (EBITDA) in het vierde kwartaal bedroeg fl. 14,8 miljoen, waar deze in het derde kwartaal fl. 13,6 miljoen was en in het vierde kwartaal van 1997, fl. 8,2 miljoen. Het netto verlies in het vierde kwartaal kwam op fl. 26,8 miljoen in vergelijking met fl. 19,7 miljoen voor het derde kwartaal van dit jaar en fl. 10,5 miljoen in het vierde kwartaal van 1997.

Over heel 1998 bedroeg het negatieve bedrijfsresultaat (EBITDA) fl. 40 miljoen. In 1997 was dat nog fl. 16 miljoen. Het EBITDA in het vierde kwartaal nam met 8,8 procent toe ten opzichte van het derde kwartaal 1998.

"Deze cijfers zijn vooral te verklaren door de constante uitbreiding van de activiteiten van Versatel op vele vlakken maar met name door de opstartkosten in België en de continue investeringen in ons eigen netwerk en nieuwe IT toepassingen. Om dit alles te bewerkstelligen is enorme groei van de personele staf en dus personele kosten nodig geweest. Algemene- en, marketingkosten voor Nederland bleven in het vierde kwartaal nagenoeg gelijk ten opzichte van het derde kwartaal 1998 en zullen in de toekomst een relatief kleiner percentage ten opzicht van de omzet uit gaan maken", aldus Raj Raithatha.

Gary Mesch over de resultaten: "We hebben nu een aantal strategische en financiële mijlpalen bereikt waarmee we het lanceerplatform hebben gebouwd voor 1999 en verder.

We zijn blij met wederom een sterk kwartaal waardoor we kunnen blijven investeren in ons groeiende bedrijf. De toename in omzet, klanten en belminuten onderstreept het succes van onze mensen en onze strategie.

Versnelde aanleg Versatel Netwerk

De bouw van het eigen glasvezelnetwerk van Versatel vordert goed. Er is 566 kilometer duct (een buisleiding waarin glasvezelkabels ingebracht kunnen worden) aangelegd waar de glasvezelkabels zo in kunnen. "We hebben de aanleg versneld door fase 1 en 2 samen op te laten lopen. We hebben nu de organisatie gereed die het mogelijk maakt de ontwikkeling van ons eigen netwerk in een hogere versnelling te zetten", aldus Gary Mesch.

In fase 1 is inmiddels 315 kilometer duct aangelegd van 348 kilometer die zeven belangrijke steden met elkaar verbindt (Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Haarlem, Rotterdam, Antwerpen en Brussel). In fase 2 is reeds 251 kilometer duct aangelegd van in totaal 854 kilometer voor het Benelux Overlay Network. Een deel verbindt Utrecht, Den Bosch, Eindhoven en Venlo. Een ander deel verbindt Brussel, Gent en Kortrijk. De tweede fase van aanleg geeft VersaTel, met vier zogenaamde ringen, verbinding met twintig van de belangrijkste steden in de Benelux.

Als aanvulling op het Versatel netwerk en als gevolg van een overeenkomst met Global Crossing voor het verkrijgen van glasvezelkabels naar Londen en Parijs heeft Versatel een STM-1 naar Londen en een E-3 naar Frankfurt geleased. Deze verbindingen worden begin tweede kwartaal van 1999 operationeel.

Raj Raithata: "Dit stelt ons in staat om op korte termijn de tarieven naar Engeland en Duitsland te verlagen en onze brutowinstmarge te vergroten. Ook kunnen we verkeer over deze kabels verkrijgen van andere telecomaanbieders uit Engeland en Duitsland.

Versatel heeft twaalf extra ducts tussen Rotterdam en Antwerpen aangekocht in aanvulling op de twee die in 1998 werden verworven. Van deze in totaal veertien ducts worden er acht gebruikt voor het VersaTel Netwerk. De overige zes zijn voor verkoop of te huur. Er is inmiddels 1 duct verkocht.

Nieuwe producten

"Met ons lidmaatschap van het Amsterdam Internet Exchange en de overname van CS Net kunnen we onze klanten een snelle internettoegang verschaffen. We gaan dan ook vier nieuwe producten lanceren in het tweede kwartaal waaronder ISDN 30 Direct (met toegang tot het Internet) en een LAN-interconnect totaaloplossing.

Extra interconnectiecapaciteit

Versatel is ook erg blij met het recente besluit van de OPTA (Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit) over het interconnectiegeschil tussen Versatel en KPN Telecom, waarbij VersaTel in het gelijk werd gesteld. Gary Mesch: "Deze groei in interconnectiecapaciteit op zeer korte termijn gaat gelijk op met de lopende orders in het eerste kwartaal van 1999. We kunnen onze groei dus voortzetten en onze nieuwe producten gaan introduceren zoals we dat zelf hadden gepland."

Over Versatel Telecom

Versatel is een leidende aanbieder op het gebied van telecommunicatieservices in de Benelux. Het doel van Versatel is marktleider te worden van multimedia telecommunicatieservices voor middelgrote en kleinere bedrijven in Nederland, België en Luxemburg. VersaTel bouwt momenteel een eigen supersnel glasvezelnetwerk van 2500 kilometer waarmee 29 steden in de Benelux met elkaar worden verbonden.

Met dit eigen netwerk kan Versatel de middelgrote en kleinere bedrijven breedbandige multimedia- en telecomservices bieden op hetzelfde niveau dat tot nu toe alleen voor grote bedrijven weggelegd is. VersaTel is in oktober 1995 opgericht en heeft momenteel ruim
7.000 zakelijke klanten en ruim 300 medewerkers .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...