Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenvatting SCP rapportage ouderen 1998

Datum nieuwsfeit: 16-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Sociaal Cultureel Planbureau

Gegevens van de gevraagde publicatie

Titel: Rapportage ouderen 1998

Auteurs: M.M.Y. de Klerk; J.M. Timmermans

Publikatie type: Cahiers, nummer 155

Uitgekomen op: 16 maart 1999

ISBN: 90-5749-122-2

Beschikbaarheid: Verkrijgbaar bij de boekhandel. Telefonisch zijn de publicaties te bestellen bij Infolio in Den Haag (telefoonnummer: 070-3819900).

Prijs: f 47.00

Excerpt:
In de Rapportage ouderen 1998 worden verschillende aspecten van de leefsituatie van ouderen beschreven: de arbeidsmarktpositie, financiële situatie, woonom standigheden, gezondheid en het gebruik van zorgvoorzieningen. Ook wordt uitgebreid aandacht besteed aan de omvang en gevolgen van psychische klachten, zoals depressies en dementie.
De maatschappelijke participatie vormt eveneens een belangrijk onderdeel. De mate waarin ouderen actief zijn in bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of informele hulp wordt in kaart gebracht, evenals de belemmeringen die zij hierbij ervaren.
Tot slot wordt aandacht geschonken aan de ouderen uit de minderheden. Hun woonsituatie, gezondheid, en zorggebruik worden vergeleken met die van autochtone ouderen.

Rapportage ouderen 1998 is de vierde in de reeks ouderenrapportages die het Sociaal en Cultureel Planbureau vervaardigt op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie