Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamerleden 'getrouwd' met Nijmeegse wijken

Datum nieuwsfeit: 16-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Kamerleden 'getrouwd' met Nijmeegse wijken

Ze hebben er duidelijk zin in. Agnes Kant en Clemence Ross willen wat gaan maken van hun overeenkomst met Nijmeegse wijken. De beide Tweede Kamerleden gingen afgelopen maandagochtend de verplichting aan om de komende jaren hun steun te geven aan bewonersgroepen. In wijkcentrum de Klokketoren ondertekenden zij een 'adoptiecontract' met allerlei bepalingen, zodanig geformuleerd dat het deed denken aan een huwelijkscontract waar alleen de rechter een einde aan kan maken. Beide kamerleden zijn dus een beetje 'getrouwd' met Nijmegen en met name met de bewonersgroepen Op Weg (Willemkwartier, Goffertwijken), STOUW (Oud-West), SOLID (Dukenburg en Lindenholt) en de bewonerswerkgroep Neerbosch-Oost.
Agnes Kant is kamerlid namens de SP, Clemence Ross namens het CDA. Beiden waren al bekend met Nijmegen, maar de tocht langs enkele projecten bracht een hoop nieuwe informatie. De wijken toonden dan ook een keur van uiteenlopende activiteiten. In de Vrijbuiter woonden de Haagse bezoeksters taallessen bij, de Speel-o-theek in de Schalmei stond op het programma en de Computerclub in het Waterkwartier. Hekkensluiter was een kennismaking met de Z-teams, groepjes jongeren die tegen een kleine vergoeding de buurten in Dukenburg en Lindenholt schoonhouden. De lunch werd benut in Sancta Maria, een opvangcentrum voor jongeren.

Wilt u meer lezen over dit bezoek? Bent geïnteresseerd in alles wat met de leefbaarheid van wijken en buurten te maken heeft? Lees dan de Gezamenlijke Aanpakkrant. Dinsdag 23 maart ligt het nieuwe nummer voor u klaar bij het Open Huis, de bibliotheek, wijk- en buurtcentra en diverse buurtwinkels. De krant voortaan gratis in de bus? Stuur dan een kaartje naar Gezamenlijke Aanpakkrant, DWL, antwoordnummer 1737, 6500 VB Nijmegen (zonder postzegel).De Gezamenlijke Aanpakkrant is op Internet te vinden via de gemeentelijke website, www.nijmegen.nl, of rechtstreeks op www.aanpakkrant.demon.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie