Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief Defensie inzake Srebrenica

Datum nieuwsfeit: 16-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie

Brieven van de minister/staatssecretaris van Defensie aan de Eerste/Tweede Kamer der Staten-Generaal

Aan: de Voorzitter van de Vaste Commissie voor Defensie van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Ons nummer D99000814

Datum 15 maart 1999

Onderwerp Srebrenica

De werkgroep Srebrenica schrijft in antwoord 13 op de door uw commissie gestelde schriftelijke vragen naar aanleiding van het rapport van de werkgroep: "De Tweede Kamer heeft de regering reeds enige malen verzocht om een evaluatie van het Toetsingskader. Tot op heden is een dergelijke evaluatie uitgebleven."

Uit dit antwoord kan de indruk ontstaan dat de regering in haar informatievoorziening aan de Tweede Kamer in gebreke is gebleven. Die indruk is mijns inziens niet terecht. Ik moge in dit verband onder uw aandacht brengen wat ik hierover, in antwoord op vragen van kamerlid Van 't Riet (D66), heb gezegd bij de begrotingsbehandeling van Defensie in de Tweede Kamer, op 3 december 1998: "Wij zullen bij de evaluatie van de vredesoperaties ook het Toetsingskader meenemen." Ik heb dus niet een evaluatie van het Toetsingskader zelf toegezegd, te meer niet omdat ik destijds ook liet weten weinig in zo'n evaluatie te zien. Het Toetsingskader, waarover nauw overleg is gepleegd met de Tweede Kamer, is immers van vrij recente datum. Bovendien, zo betoogde ik, gaat het vooral om de vraag of het Toetsingskader goed wordt toegepast. Mij is tot dusver niet gebleken dat de daarin genoemde aandachtspunten onvoldoende houvast bieden voor zorgvuldige besluitvorming over de uitzending van Nederlandse militairen in het kader van vredesoperaties.

DE MINISTER VAN DEFENSIE,

mr. F.H.G. de Grave

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie