Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stimulans van f 72.450 voor beeldende kunst in Groningen

Datum nieuwsfeit: 16-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 16 maart 1999 Persbericht nr. 62

Stimulans van f 72.450 voor beeldende kunst in Groningen

Gedeputeerde Staten hebben besloten om verschillende projecten en manifestaties voor beeldende kunst te subsidiëren. Acht projecten en twee manifestaties krijgen een subsidie, het gaat hierbij om een totaal bedrag van f 72.450. Gedeputeerde Staten hebben deze subsidies toegekend op basis van advies van de Provinciale Adviesraad voor Beeldende Kunst.

De volgende projecten zijn gehonoreerd:

De Stichting Beeld en Land organiseert dit jaar van mei tot eind oktober de manifestatie 'Beeld en Land 1999'. Het is een grootschalige beeldenmanifestatie waar 15 kunstenaars uit binnen- en buitenland aan deelnemen. De provincie wil dit project subsidiëren met een bijdrage van f 35.000. Hiervan is f 10.000 bestemd voor de uitgave van een catalogus over de manifestatie.

Aan de Aquamarijnstraat 1 realiseert Peter Buis een interactieve sculptuur, die tot 1 januari 2005 in het echt te zien zal zijn en via Internet. Het project heet Planeteden. De provincie draagt f 8.500 bij aan de totstandkoming van dit project.

De Expositie organiseert dit jaar net als vorig jaar een zomertentoonstelling in een oud schoolgebouw in Beerta. De tentoonstelling is van 12 juni tot en met 15 augustus te zien. De bijdrage van de provincie bedraagt f 2.500.

Voor de deelname aan de groepstentoonstelling 'Park of the future' in de Westergasfabriek in Amsterdam en de Martinihal in Groningen ontvangt kunstenaar Armand Kruizinga een subsidie van f 2.500. De tentoonstelling is vanaf 30 juni te zien in Groningen.

Stichting De School organiseert van begin juni tot en met half juli een project in het Tschumipaviljoen. Het gaat om een bijzondere installatie van Jaap de Jonge. Voor het realiseren hiervan ontvangt de stichting een bijdrage van f 6.000.

Van 7 maart tot en met 5 april zijn de werken van vijf Russische kunstenaars te zien in Galerie Biemoldsbelang. Het project heet Njeznakoma (de onbekende) en bestaat uit dertig geschilderde portretten die zijn toegespitst op deze locatie. De provincie draagt f 3.450 bij aan dit project.

Voor het organiseren van de tentoonstelling 'KRAAIenbos' van beeldend kunstenaar Oscar van Doorn, ontvangt het Natuurmuseum in Groningen een subsidie van f 10.000. De tentoonstelling is van 10 december 1999 tot en met 12 augustus 2000 te zien.

Het museum Het Hoogeland ontvangt een subsidie van f 2.500 voor de organisatie van een ploegtentoonstelling van Dozy, Faber en Kleima. De tentoonstelling is van 27 maart tot en met 31 oktober 1999 te zien.

Voor de organisatie van een kunstmanifestatie in Stedum ontvangt de Culturele Raad van Stedum een bedrag van f 2.000. De kunstmanifestatie bestaat uit het openstellen van een tiental Groningse woonhuizen in Stedum. Zowel literatuur als beeldende kunst maken deel uit van de manifestatie.Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Machteld Schierbeek, afdeling Bestuurscontacten Provincie Groningen, tel.: 050 - 3164982.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie