Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bericht Avro's Opsporing Verzocht

Datum nieuwsfeit: 16-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Veghel: overval op kledingzaak

Maandag 8 februari, rond 12.30 uur, werd kledingzaak STEPS aan de Molenwieken 15 in Veghel overvallen. De dader liep direct op één van de verkoopsters toe, pakte haar beet, draaide een arm op haar rug en zette een mes op haar keel. De man trok zijn muts over zijn gezicht en dwong haar met geweld in de richting van de kassa en eiste de kassa op. In haar angst riep de verkoopster haar collega, de assistent-manager. Onder bedreiging maakte zij de kassa open. De dader griste het geld weg en verliet kalm de winke

Een klant, die tijdens de overval was binnengelopen, volgde de dader op zijn vluchtroute. Hij ging de Molenwieken op, richting boekhandel Schellen en vervolgens richting Hoofdstraat. Vlakbij het zebrapad van de Hoofd-straat begon hij te rennen en ging via een tussensteegje naar het Stadhuisplein. Hierna staakte de klant de achtervolging. Vanaf 11.00 uur werd de overvaller al in het centrum gezien met een ½-literfles Amstelbier.

Signalement dader:
Donkere negroïde man, 25-35 jaar, 1.75-1.85 m. lang, stevig postuur en opvallend bol en pafferig gezicht, grote handen met dikke vingers en lange, vuile, nagels.

Hij droeg een glimmend donkerblauw jack en een muts met blauw en rood erin verwerkt met daarop in witte letters het woord 'Dodgers'. De man sprak gebrekkig Nederlands en had dus een onverzorgd uiterlijk. Het mes dat hij gebruikte was waarschijnlijk een vlindermes (uitklapbaar mes).

De politie vraagt:

- Wie kent of herkent de dader aan de hand van het gegeven signalement in combinatie met de compositietekening?

- Kan iemand zich herinneren de man een ½-literfles Amstelbier te hebben verkocht?

- Wie weet of de man uit Veghel of omstreken komt of heeft hem van of naar Veghel vervoerd?

- Wie heeft in algemene zin informatie over deze overval?

Reacties
Regiopolitie Brabant-Noord
Bureau Veghel
Tel: 0800 - 61 03 (gratis)


***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie