Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sophiaspoortunnel brengt hoogste heistelling in stelling

Datum nieuwsfeit: 16-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Sophiaspoortunnel brengt hoogste heistelling in stelling

bericht dd. 16 maart 1999

Op het bouwterrein van de Sophiaspoortunnel langs de A15 (ter hoogte van het Alblasserbos in de gemeente Graafstroom) wordt op dit moment gewerkt met de hoogste heistelling van Nederland. Het 53 meter hoge gevaarte is nodig om de zogenaamde `startschacht' aan te leggen, een kuil van waaruit de tunnel kan worden geboord. In Nederland bestaat slechts één heistelling van dit type. De 8 kilometer lange Sophiaspoortunnel komt te liggen tussen Papendrecht en het rangeeremplacement Kijfhoek (nabij Zwijndrecht).

De heistelling plaatst per dag zes aaneengesloten buizen. Iedere buis heeft een lengte van 35 meter, een diameter van 1.42 meter en een gewicht van circa 25 ton. Wanneer alle 68 buizen op hun plaats staan vormen zij gezamenlijk een stevige wand die de diepe kuil voor instorten moet behoeden. Zodra het heiwerk klaar is, wordt de startschacht uitgegraven tot 20 meter onder het maaiveld. Het heiwerk zal naar verwachting duren tot 1 maart. De heistelling zal nog tot half maart vanuit de wijde omgeving van het werkterrein te zien zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie