Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie Europees Jeugd Parlement Groningen

Datum nieuwsfeit: 17-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 12 maart 1999 Persbericht nr. 59

Uitnodiging aan de pers

Europees Jeugd Parlement Groningen

Op woensdag 17 maart vindt de provinciale conferentie van het Model European Parliament (MEP), ofwel Europees Jeugd Parlement Groningen (EJPG), plaats in de Statenzaal van het Provinciehuis in Groningen. Verschillende scholen uit de provincie Groningen sturen deze dag een delegatie van 5 leerlingen naar Groningen om deel te nemen aan de provinciale voorronde. Aan het einde van deze Algemene Vergadering van het Europees Jeugd Parlement Groningen wordt van elke school minimaal één leerling per school geselecteerd, om de provincie Groningen te vertegenwoordigen tijdens de landelijke conferentie in september van dit jaar.

De leerlingen hebben zich gedegen voorbereid op de Algemene Vergadering van het Europees Jeugd Parlement Groningen. Zaterdag 5 maart vonden er in het Nienoord-college te Leek vijf commissievergaderingen plaats. In deze commissievergaderingen hebben de leerlingen zich met problemen beziggehouden, waar het Europees Parlement zich ook al over heeft gebogen. Elke leerling heeft hiervoor de informatie, verstrekt door het voorlichtingsbureau van het Europees Parlement, bestudeerd. In de commissies, onder voorzitterschap van leerlingen die de landelijke conferentie eerder dit schooljaar in Den Haag hebben bijgewoond, is vervolgens gepoogd de kern van het probleem in kaart te brengen en om tot een politieke stellingname (resolutie) te komen. De door de verschillende commissies geschreven resoluties worden in de Algemene Vergadering van woensdag 17 maart behandeld. Gezamenlijk zal er gezocht worden naar oplossingen.Programma woensdag 17 maart

Plaats: Statenzaal Provinciehuis - Groningen

08.30 uur

Delegaties arriveren

09.00 uur

Opening Algemene Vergadering. Spreker: Rita Jansen, gedeputeerde voor o.a. Onderwijs

09.15 uur

Commissievergaderingen

10.00 uur

Pauze

10.15 uur

Algemene Vergadering

11.15 uur

Pauze

11.45 uur

Algemene Vergadering

12.45 uur

Lunch

13.30 uur

Algemene Vergadering

15.30 uur

Pauze

15.45 uur

Algemene Vergadering

16.45 uur

Slotwoord

17.00 uur

Afsluiting

Landenverdeling 1999

Chr. Sg. Ubbo Emmius

- Nederland

Willem Lodewijk gymnasium

- Duitsland

Zernike College

- Italië

Maartenscollege

- Groot Brittannië

Fivelcollege

- Spanje

Nienoordcollege

- Denemarken

RSG Ter Apel

- Frankrijk

Aletta Jacobs College

- België

Onderwerpen Europees Jeugdparlement Groningen:

Commissie vergadering Buitenlandse Zaken, Veiligheid en Defensie: Het vraagstuk van een gemeenschappelijk Europees veiligheids- en defensiebeleid rekening houdend met de toekomstige uitbreiding van de Europese Unie.

Commissie Volksgezondheid en Consumentenbescherming:Het vraagstuk van een gemeenschappelijk Europees beleid ten aanzien van drugs en alcohol

Commissie Milieu: Het vraagstuk van bestrijding van de luchtvervuiling: is belastingverhoging voor de consument het enige effectieve middel?

Commissie Onderwijs, Jeugd, Cultuur en Media: Het vraagstuk van een gemeenschappelijk beleid ten aanzien van de toename van geweldpleging door jeugdigen.

Commissie Juridisch Zaken Rechten van de Burger: Het vraagstuk van Europese criteria voor een gemeenschappelijke wetgeving op strafrechtelijk gebied.

Noot aan de pers:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Agnes Delstra, afdeling Bestuurscontacten, 050 - 3164324 of met Peter Frans, het Nienoordcollege, 0594 - 558558.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie