Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uienoverschot in Europa tegenover tekort in Korea en Japan

Datum nieuwsfeit: 17-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
TuinbouwNet

Uiennieuws

In Duitsland lag op 15 februari jongstleden nog bijna 22.000 ton uien in voorraad. In 1998 hadden de Duitsers op dezelfde datum 7.600 ton in opslag en in 1997 ruim 18.000 ton. In de laatste week van februari importeerden onze oosterburen 870 ton uien uit Polen en 868 ton uit Nieuw-Zeeland.

In Engeland kwam de uienvoorraad vorige maand dertig procent hoger uit dan een jaar geleden. Verder hebben de winteruien in het Verenigd Koninkrijk de weersomstandigheden van de afgelopen maanden goed doorstaan. De oppervlakte met deze uien bedraagt ongeveer 900 hectare.

In Korea zijn weinig uien meer voorhanden. De regering heeft de import van 3.000 ton toegestaan. De VS en Nieuw-Zeeland hebben de uien geleverd. Meer import wordt verwacht.

Begin maart zijn de eerste Chileense uien in Rotterdam aangekomen. In Chili zullen dit jaar veel uien geoogst worden. Hierdoor zijn de prijzen op dit moment laag.

Dit seizoen valt de kwaliteit van de Japanse uienoogst tegen. De Japanners zullen als gevolg hiervan meer uien invoeren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie