Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP betwijfelt legitimiteit VARA-censuur actiespot

Datum nieuwsfeit: 17-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


SP

SP betwijfelt legitimiteit VARA-censuur actiespot

In opdracht van de VARA-directie is een actiespotje van het personeel uit het programma Spijkertijd geknipt. Presentator Jack Spijkerman vond de dertig seconden durende onderbreking dé manier om solidariteit te betuigen aan de CAO-acties van het omroeppersoneel. Volgens VARA-directeur Vera Keur is het niet toegestaan acties te voeren binnen de programma's. De SP vraagt zich af of de VARA-directie bevoegd is het actiespotje uit het programma te knippen. Verder wil de SP van Van der Ploeg weten of hij het in algemene zin aanvaardbaar vindt dat de VARA-directie bepaalt op welke manier haar personeel actie mag voeren. SP-Kamerlid Harry van Bommel heeft de staatssecretaris van Cultuur hiertoe vandaag de volgende vragen gesteld:


1. Kent u het bericht 'VARA-directie knipt CAO-actie uit Spijkertijd'?

2. Is het juist dat op last van de VARA-directie vlak voor de uitzending een actiespotje is geknipt uit de band van het programma Spijkertijd?
Indien ja, op grond van welke bepalingen in de Mediawet is de VARA-directie daartoe bevoegd?

3. Welke rol speelt het feit dat de VARA-voorzitter tevens mediadirecteur van de omroep is bij dit ingrijpen?

4. Vindt u het in algemene zin aanvaardbaar dat de VARA-directie bepaalt op welke manier en waar haar personeel actie mag voeren? Op grond van welke regels of wetten bent u die mening toegedaan?

Voor meer informatie:

Harry van Bommel: 070-3183044 / 06-22788043
Marianne Langkamp: 070-3183805

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie