Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Schiedam

Datum nieuwsfeit: 18-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

18 maart 1999

Drie jongens aangehouden op verdenking van diefstal en beroving SCHIEDAM -- Donderdag werden een 16-jarige en een 14-jarige Schiedammer voorgeleid aan de officier van justitie. De twee werden begin deze week door de politie van het district Schiedam aangehouden, onder meer op verdenking van diefstal van een autoradio. Al eerder, op 28 februari, werd een 13-jarige Schiedammer aangehouden. Hij had die avond, samen met een aantal anderen, op de Snelliussingel uit een daar geparkeerd staande auto een autoradio weggenomen (zie ook persbericht 01-03-1999).
De jongens worden er ook van verdacht op dinsdag 16 februari rond half drie 's middags op de Broersveld een 69-jarige vrouw uit Schiedam te hebben beroofd van haar portemonnee. De jongens vroegen de vrouw vlak voor de ingang van winkelcentrum De Nieuwe Passage hoe laat het was. Toen de vrouw even later haar portemonnee wilde pakken, bleek deze verdwenen te zijn.
Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de jongens bovendien verantwoordelijk zijn voor de diefstal van een bromscooter op maandag 1 februari. Een 16-jarige jongen uit Vlaardingen werd die avond rond kwart over acht op de Parkweg beroofd van zijn bromscooter (zie ook persbericht 02-02-1999).
Tenslotte worden de jongens verdacht van een poging tot diefstal met geweld op 31 januari. Die avond probeerden ze omstreeks kwart over negen op de Dam een 45-jarige man uit Leiden te beroven. De man werd onder meer bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De Leidenaar wist echter te ontkomen en vluchtte een videotheek aan de Dam binnen, waarop de politie werd gewaarschuwd. De politie van het district Schiedam zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat er meer aanhoudingen worden verricht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie