Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VEB wil nieuwe fusiegesprekken tussen Pakhoed en Van Ommeren

Datum nieuwsfeit: 18-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rabobank Nederland

VEB wil nieuwe fusiegesprekken Pakhoed, Van Ommeren

Beursmedia/Betten, 17/3/1999

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) gaat zich inzetten voor het hervatten van de fusiebesprekingen tussen Van Ommeren en Pakhoed. Dat heeft P. de Vries, directeur van de VEB, woensdag gezegd tijdens een toelichting op het woensdag gepubliceerde jaarverslag van de VEB.

'Dat de fusie niet doorging is wat ons betreft een gemiste kans. We willen ons inspannen de gestopte trein weer in beweging te zetten'. Binnen twee weken zal de VEB meer duidelijkheid verschaffen over hoe ze dat voor elkaar wil krijgen.

Van Ommeren en Pakhoed lieten vorig jaar bij de publicatie van de jaarcijfers weten te willen fuseren. Op 25 juni lieten de ondernemingen echter weten dat de fusie van de baan was. Het afstoten van 500.000 m3 olieopslagcapaciteit was uiteindelijk waar de fusie op stukliep. Daaraan zou alleen kunnen worden voldaan door verkoop van een andere, grotere terminal. Die verkoop en de daaraan verbonden sociale onzekerheid zijn voor Pakhoed onaanvaardbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie