Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdamse werkmomitor: werkloosheid verder gedaald

Datum nieuwsfeit: 18-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
X
X
X Gemeente Amsterdam

WERKMONITOR VIERDE KWARTAAL 1998:

WERKLOOSHEID VERDER GEDAALD, DOELSTELLINGEN GEHAALD

Het jaar 1998 is afgesloten met opnieuw een flinke daling in het aantal niet-werkende werkzoekenden. Het aantal kwam eind december vorig jaar op 66.600 (ter vergelijking: op 1 januari 1998 was dit cijfer nog 75.600). Dit blijkt uit cijfers uit de Werkmonitor van het laatste kwartaal van vorig jaar.

Uit deze laatste Amsterdamse Werkmonitor blijkt dat de doelstellingen ruimschoots zijn gehaald. In plaats van 46.000 nieuwe banen, zijn er circa 50.000 extra reguliere banen in de regio Amsterdam gecreëerd en in plaats van 10.000 extra mensen aan het werk, zijn er ruim 15.500 extra mensen aan de slag gegaan in een gesubsidieerde baan.

Het jaar 1998 was ook het startjaar voor de Wet Inschakeling Werkzoekenden (WIW). Uit de Werkmonitor kan worden geconcludeerd dat Amsterdam voortvarend van start is gegaan met deze nieuwe wet: in het eerste jaar zijn in totaal 1769 WIW-banen gecreëerd, waarvan er eind december 1069 waren vervuld. Deze instroom ligt 7% hoger dan beoogd. Wethouder Pauline Krikke: "De WIW is gericht op snelle doorstroom naar regulier werk. Dit sluit goed aan bij de speerpunten van het werkgelegenheidsbeleid zoals geformuleerd in het Nieuw Plan Werk: accent op doorstroom naar regulier werk, individuele trajecten voor werkzoekenden en bevordering van de instroom op gesubsidieerde banen."

Voor wat betreft één van de genoemde speerpunten uit het Nieuw Plan Werk, de uitstroom, kan gemeld worden dat sinds 1995 in totaal 10.217 mensen zijn uitgestroomd uit gesubsidieerde banen. Van dit totale aantal zijn 3429 mensen ex-Melkert-medewerkers, waarvan slechts 23% hierna nog een beroep op een uitkering doet.

Pauline Krikke: "Dat is een goed resultaat, maar er bestaat nog steeds onvoldoende aansluiting tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. In het Nieuw Plan Werk en in het Tweede Actieprogramma Economische Structuur dat hier nauw op aansluit, ligt de nadruk meer op het vinden van de juiste mensen voor de banen. De komende tijd zal het beleid zich dan ook meer richten op scholing, toeleiding en doorstroom."

Amsterdam, 17 maart 1999

Pb-24 Marleen Nieuwenhuis 5522042

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie