Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing en toverlantaarnvoorstellingen in Goois Museum

Datum nieuwsfeit: 18-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Lezing en toverlantaarnvoorstellingen in Goois Museum

Deze week zijn er weer diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd in het Goois Museum aan de Kerkbrink te Hilversum. Donderdag 18 maart is er een lunchpauzelezing over de huidige wisseltentoonstelling, Sierkunst in het Gooi rond 1900, meubels en beelden van Kobus de Graaff. Kunsthistorica Caroline Camphuis, samenstelster van de tentoonstelling, vertelt over deze veelzijdige kunstenaar, die van 1903 tot aan zijn dood in 1936 op verschillende plaatsen in het Gooi gewoond en gewerkt heeft. Kobus de Graaff stond tot 1910 aan het hoofd van een kleine meubelwerkplaats, waar hij meubels maakte die hij versierde met fraai houtsnijwerk in de vorm van planten en dieren. Hij maakte niet alleen grote meubels als stoelen, tafels en kasten, maar ook kleinere voorwerpen zoals spiegels en bordenrekken. Toen zijn meubelwerkplaats in 1910 failliet ging, richtte hij zich op het maken van beelden van diverse onderwerpen. Na haar lezing geeft Caroline Camphuis een rondleiding door de tentoonstelling, zodat u zelf de creaties van De Graaff kunt bekijken. Het geheel duurt ongeveer een uur en begint om half een. De kosten zijn f 3,50 per persoon, inclusief een kopje koffie of thee. Een nuttige besteding van de lunchpauze!

Zondag 21 maart geeft het inmiddels bekende duo, bestaande uit Wim Bos en Annet Duller, twee toverlantaarnvoorstellingen. Met behulp van een dubbele toverlantaarn uit 1879 laten zij jong en oud genieten van een voorstelling met beeld én geluid. De lantaarnplaatjes zijn op glas geschilderd, de meeste zijn meer dan honderd jaar oud! De voorstellingen vinden plaats om half twee en half vier. Volwassenen betalen 8 gulden, kinderen tot 12 jaar 6 gulden. Deze prijs is inclusief toegang tot het museum.

Vrijdag 19 maart is het Goois Museum beperkt toegankelijk voor bezoekers in verband met de officiële uitreiking van de Atlas Hilversum, een uitgave met 28 reproducties van historische tekeningen en prenten uit de collectie van het Goois Museum en het Streekarchief. Op de overige dagen (behalve maandag) is het museum zoals gewoonlijk geopend van 13 tot 17 uur. Voor meer informatie en het aanvragen van fotomateriaal kunt u contact opnemen met Martine Eerelman, medewerker publiciteit en educatie, tel. 035-6292826/6292501

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie