Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Moret Ernst & Young sponsort Franz Liszt Pianoconcours

Datum nieuwsfeit: 18-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


18 maart 1999

Moret Ernst & Young sponsort Franz Liszt Pianoconcours

De vijfde editie van het Franz Liszt Pianoconcours, hét concours voor jong pianotalent, is inmiddels van start gegaan. Dit internationale concours vindt tot en met 27 maart a.s. plaats in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Moret Ernst & Young treedt hierbij op als een van de hoofdsponsors.

Zo'n 50 jonge pianisten concentreren zich in deze wedstrijd uitsluitend op het werk van de Hongaarse componist Franz Liszt (1811-1886). Een internationaal gerenommeerde jury, bestaande uit pianisten, pedagogen en Liszt-specialisten, beoordeelt deze groep in vier rondes op interpretatie en techniek. Op zaterdag 27 maart a.s. vindt de finale plaats. Op deze avond zal duidelijk worden wie de prijswinnaars worden. De prijzenpot bestaat uit drie geldprijzen, variërend van 10.000,- tot 5.000,-. De eerste prijswinnaar krijgt bovendien een reeks concertengagementen aangeboden in binnen- en buitenland: een ideale start voor een internationale carrière. Tot slot zal een speciale samengestelde persjury de Prijs van de Muziekkritiek toekennen. Aan deze prijs is een geldbedrag van 5.000,- verbonden.

Raadpleeg voor meer informatie de speciale Franz Liszt-site van Muziekcentrum Vredenburg.

Het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours werd voor het eerst georganiseerd in 1986 ter nagedachtenis van de honderdste sterfdag van Franz Liszt. Liszt was in zijn tijd een fenomenaal pianovirtuoos. Niet alleen in zijn eigen spel maar ook in zijn composities verkende hij de uiterste grenzen van de pianotechniek. Zijn pianowerken zijn in artistiek en technisch opzicht zeer veeleisend. Het mag dan ook geen verwondering wekken dat dit concours de naam heeft uiterst moeilijk te zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie