Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persconferentie nieuwbouw Nederlands Openluchtmuseum

Datum nieuwsfeit: 19-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Datum: 9-3-1999
Bron: Nederlands Openluchtmuseum Arnhem
Onderwerp: Nederlands Openluchtmuseum bouwt aan de toekomst

NEDERLANDS OPENLUCHTMUSEUM BOUWT AAN DE TOEKOMST

Eind maart begint het Openluchtmuseum aan de bouw van een nieuw Entreegebouw en een museaal panoramatheater genaamd HollandRama. Beide gebouwen zijn ontworpen door het bekende Delftse architectenbureau Mecanoo. De totale kosten van de nieuwbouw bedragen ruim 30 miljoen.

Het gebouw van HollandRama ligt straks als een raadselachtig groenkoperen ei zonder deuren voor de nieuwe ingang van het museum. HollandRama is een moderne versie van het traditio- nele panoramatheater, gecombineerd met de nieuwste theater- en computertechnieken, die bezoekers van alle leeftijden een aantrekkelijke en indrukwekkende introductie geeft op de historische voorwerpen en gebouwen in het museumpark. Op de persconferentie op 19 maart geven theatervormgever Paul Gallis en dramaturge Jeanine Brogt een uitgebreide toelich- ting op het inhoudelijke en technische concept van Holland Rama.

Voor meer informatie:
026-3576266

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie