Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening Internetcafé in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 19-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 12 maart 1999

Opening Internetcafé in Zorgcentrum Brunswijck tijdens Internet Fiesta

Op vrijdag 19 maart a.s. om 15.30 uur opent de wethouder van sociale en economische zaken, mevrouw H.J. Lindhout-Das een internetcafé in Zorgcentrum Brunswijck (Generaal Bradleylaan 1, tegenover Winkelcentrum Woensel). Dit unieke internetcafé is gelegen aan het overdekte centrale plein en is bestemd voor zowel de bewoners van het zorgcentrum en de aanleunwoningen, als voor de ouderen (50-plus) uit de buurt. Zij kunnen hier gratis gebruik maken van iMac internetcomputers. Vrijwilligers van o.a. SeniorWeb Eindhoven, Buurtwerk Eindhoven en de Werk- groep 55+ Rapenland geven ondersteuning.

De inrichting van het internetcafé met iMac internetcomputers vindt plaats in het kader van het landelijk 'Intramuraal Project Ouderen op Internet' (IPOI), een initiatief van de Stichting SeniorWeb en het instituut KMBV (deskundigheidsbevordering in de zorgsector). Zorgcentrum Brunswijck is een voorbeeldlocatie voor dit project dat beoogt in 48 Nederlandse zorgcentra dergelijke internetcafé's in te richten.

Tijdens het Internet Fiesta is Brunswijck één van de tien locaties waar de Eindhovense bevolking gratis in de gelegenheid wordt gesteld met internet kennis te maken. In het internetcafé zijn dan 10 iMac internetcomputers opgesteld. Daarnaast heeft SeniorWeb in een stand op het centrale plein ook nog vier internetpc's in bedrijf.

Het Internet Fiesta is een landelijk initiatief van Internet Society Nederland. Doel van het fiesta is om de 80% van de bevollking, die nog nooit op internet is geweest, met dit medium te laten kennis maken. De volgende Eindhovense deelnemers aan het Internet Fiesta houden open huis: Digitolk Woensel West, Eindhovense Computer Associatie, Gemeente Eindhoven, Hobby Computer Club Eindhoven, Openbare Bibliotheek Eindhoven, Primafoons Woensel en Eindhoven, Regionaal Educatief Centrum en het Stedelijk College Eindhoven. In totaal worden op deze plekken meer dan 160 computers ingezet. De locaties en tijden zullen separaat via de media worden bekend gemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie