Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening spoortunnel Geuzendijk in Weert

Datum nieuwsfeit: 19-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Weert


17 maart 1999
SPOORTUNNEL GEUZENDIJK WORDT VRIJDAG GEOPEND

De tunnel onder de spoorlijn Eindhoven-Weert in de Geuzendijk wordt op vrijdag 19 maart a.s. geopend. De oude stalen brug is in het afgelopen jaar vervangen door een betonnen tunnelbak en is geschikt voor snel en langzaam verkeer. De tunnel is in opdracht van NS Railinfrabeheer gebouwd en de aansluitende wegen zijn op indracht van de gemeente Weert aangepast.

In mei 1998 is men gestart met de bouw van de nieuwe tunnel. Nadat de oude stalen brug was gesloopt, is de nieuwe betonnen tunnel in het weekend van 17 en 18 oktober jl. ingeschoven. Daarna heeft de aannemer de onderdoorgang afgewerkt en zijn de aansluitingen gemaakt op de Princenweg en de Geuzendijk. Ondanks de vertraging van de afgelopen maanden vanwege het natte weer, heeft de aannemer de wegen kunnen asfalteren en kan de onderdoorgang op vrijdag 19 maart in de loop van de middag in gebruik worden genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie