Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Apple introduceert nieuwe Power Macintosh G3

Datum nieuwsfeit: 19-03-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Apple Update

3/99

Apple versterkt haar positie op grafisch gebied met de nieuwe Power Macintosh G3 Met de nieuwe Power Macintosh G3-systemen, voorzien van de snelle PowerPC G3-processor, de ATI Rage 128-grafische versneller en de nieuwe, opvallende behuizing die ervoor zorgt dat het systeem gemakkelijk kan worden uitgebreid, versterkt Apple haar leidende positie in de grafische branche. Een onderzoek van Pfeiffer Consulting (een in Parijs gevestigd onafhankelijk onderzoeksbureau) waarbij is gekeken naar Macintosh en Windows als publicatiemedium heeft uitgewezen dat grafici die gebruikmaken van een Power Macintosh G3-systeem, Apple software-technologieën en Macintosh publicatieprogrammatuur van derden tot 30% productiever zijn dan hun collega's die werken met Windows. Uit hetzelfde onderzoek is tevens gebleken dat bij het Macintosh platform minder vaak de hulp van technische ondersteuningsmedewerkers is vereist dan bij het Windows-platform, wat resulteert in lagere onderhoudskosten en minder systeemuitval. Ook een ander onderzoeksbureau, het Amerikaanse TrendWatch, maakte onlangs bekend dat Macintosh het favoriete platform is voor het overgrote deel van de grafische industrie. Met name grafisch ontwerpers en grote ontwerpafdelingen hebben een uitgesproken voorkeur voor de Mac; maar liefst 91% van de mensen in deze branches werkt met een Macintosh.

ColorSync 2.6
Apple Computer heeft begin maart ColorSync 2.6 geïntroduceerd, de nieuwste versie van de kleurbeheerprogrammatuur voor uitgevers en ontwerpers. Apple kondigde tevens de beschikbaarheid aan van de ColorSync Software Development Kit (SDK) voor Windows, die door hardware- en software-ontwikkelaars kan worden gebruikt voor de ontwikkeling van ColorSync-compatibele producten voor het Windows-platform. ColorSync 2.6 kan gratis worden gedownload vanaf de volgende website: www.apple.com/colorsync. Nieuwe kenmerken van ColorSync 2.6 zijn o.a.:
… Uitgebreidere AppleScript-bibliotheek. ColorSync 2.6 bevat een aantal nieuwe scripts voor automatisering van de complexe ColorSync workflow-processen. Dit resulteert in een vereenvoudiging van het kleurbeheer voor zowel webpublicaties als afdrukken. … Ondersteuning voor JPEG en GIF. De ColorSync-kleurconsistentie kan nu ook worden gebruikt voor de meeste gangbare beeldformaten voor het Internet. … Verbeterde Photoshop-plug-ins die nu ondersteuning bieden voor 16-bits afbeeldingen. ColorSync ondersteunt op deze manier voor het eerst Photoshop-afbeeldingen met een hoge resolutie. … De indeling van het regelpaneel 'ColorSync' is overzichtelijker geworden dankzij het gebruik van verschillende tabbladen. Opties en voorkeuren kunnen worden ingesteld via de tabbladen 'Profielen' en 'CMM's' (Color Management Modules). … Automatische ColorSync-beeldschermkalibratie. Hierdoor kan sneller een ColorSync-profiel worden gemaakt voor een computerbeeldscherm. … Toevoeging van een profiel voor grijstinten. Dit profiel maakt het mogelijk om van kleurenafbeeldingen afbeeldingen in grijstinten te maken door de kleurevenaring van 'Algemeen grijsprofiel' toe te passen met behulp van AppleScript, de Photoshop-plug-ins of programma's die geschikt zijn voor ColorSync.

Toonaangevende uitgevers kiezen voor Apple¹s ColorSync-technologie Apple Computer heeft onlangs bekendgemaakt dat drie van de grootste uitgeversbedrijven ter wereld voor een snel, consistent en accuraat kleurbeheer gebruikmaken van Apple¹s ColorSync-technologie. Corbis, de grootste leveranciers van foto's en line-art voor het Internet; Kinko¹s, een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van kopieerservices en andere zakelijke diensten; en PEOPLE, het bekendste tijdschrift ter wereld, maken gebruik van ColorSync om hun klanten een optimale kleurconsistentie te kunnen bieden.

QuickTime verovert het Internet
Apple schrijft (Internet-)geschiedenis. Samenwerking tussen LucasFilm en Apple heeft erin geresulteerd dat de trailer van de nieuwe film van LucasFilm, "Star Wars: Episode I The Phantom Menace" op het Internet alleen in de QuickTime-structuur beschikbaar is. Reden hiervoor is de sublieme videokwaliteit die door QuickTime wordt geboden. De trailer kan worden gedownload vanaf een website die benaderd kan worden via: www.starwars.com of www.apple.com.

LOKALE MARKETINGACTIVITEITEN

Apple's bekroonde PowerBook G3 nu verkrijgbaar vanaf Ÿ 4185 Apple Computer, Inc. heeft de bekroonde PowerBook G3-serie sterk in prijs verlaagd. Met een prijs vanaf ¤ 1899 (oftewel Ÿ 4185) is de PowerBook de voordeligste draagbare computer met een 14,1-inch scherm die vandaag de dag verkrijgbaar is. Bovendien ontvangen klanten die tussen 15 maart en 30 april 1999 een PowerBook G3 aanschaffen gratis Connectix Virtual PC (met Windows 98) of 64 MB geheugen. De PowerBook G3-computers zijn ideaal voor ontwerpers, docenten, studenten en zakenlieden, en combineren een aantrekkelijk industrieel ontwerp met een geavanceerde PowerPC G3-processor die een kloksnelheid van 233, 266 of 300 MHz heeft. De PowerBooks zijn geprijsd vanaf ¤ 1899 (Ÿ 4185), maar bieden functies die door de concurrentie doorgaans alleen worden aangeboden in zogenaamde "high-end"-producten van minimaal Ÿ 7500. Alle 14,1-inch PowerBook G3-modellen zijn standaard uitgerust met een groot L2-cachegeheugen, een ingebouwde 56K-modem, een S-video-uitvoerpoort (voor presentaties), een krachtige ATI Rage LT Pro-controller voor grafische versnelling, een SCSI-poort en verwisselbare uitbreidingsnissen met ruimte voor twee batterijen. Behalve een voordelige aanschafprijs biedt Apple haar klanten een tijdelijke PowerBook G3-aanbieding. Deze aanbieding voorziet in een gratis manier om Windows-programma's te gebruiken via Connectix Virtual PC 2.1 met Windows 98-programmatuur, of om de algehele systeemprestaties te vergroten door toevoeging van 64 MB geheugen. Deze aanbieding is geldig voor klanten die een PowerBook aanschaffen bij een geautoriseerde Apple Reseller of bij The Apple Store (www.apple.com/nlstore). De aanbiedingscoupon met de volledige voorwaarden is verkrijgbaar via de Apple website (www.apple.com/promo), en bij geautoriseerde Apple Resellers en eventuele andere Apple leveranciers.

Apple biedt gratis Tomb Raider bij aanschaf van Mac OS 8.5 In het kader van de onlangs gestarte, wereldwijde Mac OS 8.5-aanbieding biedt Apple Computer, Inc. alle klanten die tussen 15 maart 1999 en 30 april 1999 Mac OS 8.5 aanschaffen naar keuze een gratis exemplaar van Tomb Raider II of Tomb Raider Gold. De twee Tomb Raider-spelprogramma's behoren tot de bekendste in hun soort en Mac OS 8.5 is de meest recente versie van het Macintosh besturingssysteem en een van de meest succesvolle software-releases ooit. Mac OS 8.5 is uitgerust met Sherlock, Apple's revolutionaire zoektechnologie. Daarnaast biedt Mac OS 8.5 uiterst snelle kopieermogelijkheden via het netwerk, de speciaal voor de PowerPC-processor geoptimaliseerde AppleScript-technologie en meer dan 70 andere verbeteringen. Mac OS 8.5 is voor ¤ 85 exclusief BTW verkrijgbaar bij geautoriseerde Apple Resellers en via The Apple Store (Nederland: www.apple.com/nlstore, België: www.apple.com/belgiumflstore). Met de speciale aanbiedingscoupon kan vervolgens een gratis exemplaar worden aangevraagd van Tomb Raider II of Tomb Raider Gold, met in de hoofdrol de virtuele heldin Lara Croft.

Landelijke studiedag Stichting MUIS
Op zaterdag 20 maart as. organiseert Stichting Multimedia Users In School (MUIS) een landelijke studiedag in Heerhugowaard. Tijdens deze dag zullen diverse presentaties en workshops worden gegeven die verband houden met de rol van multimedia in onderwijsontwikkeling. In de workshops staat het zelf ontwikkelen van multimediaal onderwijsmateriaal centraal. Nadere informatie over deze dag is verkrijgbaar via de website van stichting MUIS (www.muis.org). Via deze site kunt u zich tevens aanmelden. (Omdat het aantal plaatsen beperkt is, is het raadzaam snel te reageren.)

| Apple Computer Benelux b.v. | Phone Apple: +31 (0)30.659.3962 | | Margriet Schouten | Fax Apple: +31 (0)30.659.3852 | | Manager Public Relations | Mobile: +31 (0)653.125.010 | | Kosterijland 42 | | | Benelux Region | | | 3981 AJ Bunnik | | | The Netherlands | Mail: (schouten1@euro.apple.com) |

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...