Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Management Share praat over overname Europe Data Consult

Datum nieuwsfeit: 19-03-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Management Share onderhandelt over overname Europe Data Consult

Amsterdam, 18 maart 1999 - Management Share NV is in onderhandeling met Europe Data Consult (EDC) in Rotterdam over overname van haar activiteiten. Verwacht wordt dat hierover binnen afzienbare termijn volledige overeenstemming zal worden bereikt. Management Share zal deze overname uit eigen middelen financieren.

EDC is met ca. 25 medewerkers actief als dienstverlenende organisatie op het terrein van de informatietechnologie (IT). EDC heeft specifieke expertise op het gebied van technische infrastructuren, geavanceerde software-ontwikkelmethoden alsmede migratie en integratie van informatiesystemen. EDC realiseerde in 1998 een omzet van ca. f 5,0 mln (e
2,3 mln).

De geplande overname past in de strategie van Management Share om met een hoogwaardig dienstenpakket actief te zijn op een aantal specifieke deelgebieden van de IT. Voorts draagt de overname bij aan een verdere verbreding van de activiteiten van de onderneming.

Het Bestuur van Management Share spreekt de verwachting uit dat de EDC-activiteiten reeds in 1999 een positieve bijdrage zullen leveren aan het ondernemingsresultaat en de winst per aandeel. Binnen Management Share zal EDC als zelfstandige werkmaatschappij gaan functioneren naast de bestaande werkmaatschappijen VAC en COSS.

Management Share realiseerde in 1998 een nettoresultaat van f 3,4 mln (e 1,5 mln) op een omzet van f 32,6 mln (e 14,8 mln). Het bedrijfsresultaat bedroeg f 5,3 mln (e 2,4 mln) ofwel 16,3% van de omzet. Het eigen vermogen bedroeg per ultimo 1998 f 6,0 mln (e 2,7 mln), 36% van het balanstotaal.

Op 1 april a.s. publiceert Management Share haar jaarverslag 1998. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders vindt plaats op donderdag 22 april
1999.

Management Share
Management Share richt zich met haar twee werkmaatschappijen COSS en VAC op middelgrote en grote organisaties en levert daaraan een hoogwaardig dienstenpakket op een aantal specifieke deelgebieden van de informatietechnologie. COSS is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, onderhouden en implementeren van maatwerksoftware en turnkey- systemen. VAC is actief op het gebied van software engineering, informatica-opleidingen, helpdesksystemen en business intelligence-oplossingen.

Meer informatie bij:
R.A.M. Bus, Directeur Management Share NV, Hullenbergweg 371, Postbus
12470, 1100 AL Amsterdam, tel: (020) 652 02 02 of R.W. de Moll MCS (Monogram Communication Strategies BV), Kruisweg 797, Postbus 3120, 2130 KC Hoofddorp, Tel: (023) 562 82 08.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie