Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Intel lanceert de Pentium® III Xeon(tm) processor

Datum nieuwsfeit: 19-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Intel lanceert de Pentium® III Xeon(tm) processor tijdens CeBIT 1999

Nieuwe Intel-processor biedt hoger prestatieniveau voor mid-range en high-end servers en workstations in het Internet-tijdperk

Rotterdam, 19 maart 1999 - Intel annonceert de Pentium® III Xeon(tm) processor op 500 en 550 MHz, de snelste Intel-processor voor mid-range en high-end servers en workstations. Deze nieuwe processor onderstreept het streven van Intel zo snel mogelijk om de allernieuwste technologie te leveren voor de high-end zakelijke markt.

In eerste instantie zal Intel de 500 MHz-versies van de Pentium III Xeon-familie leveren, voorzien van 512 KB, 1 MB of 2 MB Level 2 cache, geschikt voor gebruik in servers en workstations met 2, 4, 8 of meer processors. Een 550 MHz-versie met 512 KB

voor servers en workstations met 2 processors zal naar verwachting volgende maand leverbaar zijn. De 550 MHz-versies met 512 KB, 1 MB of 2 MB L2 cache voor gebruik in servers met 4, 8 of meer processors zullen later dit jaar beschikbaar komen.

Intel heeft tevens de Profusion(tm)-chipset aangekondigd, een belangrijke bouwsteen voor servers met 8 processors. Deze chipset maakt het mogelijk om op standaards gebaseerde high-end servers te bouwen, gericht op bedrijfskritische en dataintensieve toepassingen. De Profusion-chipset voor servers met 8 processors zal naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar komen. De eerste servers die gebruikmaken van deze chipset worden verwacht in het derde kwartaal.

"De Pentium II Xeon processor was de eerste processor die een zeer hoge prijs/prestatieverhouding bood voor zowel de zakelijke als de technische markt. Met de nieuwe Pentium III Xeon processor vervolgen we deze weg. Servers met 8 Pentium III Xeon processors bieden een ongekend hoog prestatie-vermogen, en voorzien in de meest veeleisende automatiseringsbehoeften," stelt Olivier Rivière, Workstation Marketing Manager, Intel Architecture EMEA. "De lancering van de Pentium III Xeon processor is een belangrijke stap vooruit op het gebied van het absolute prestatievermogen dat beschikbaar is voor veeleisende workstation-applicaties, met name voor 3D-graphics en andere vormen van beeldmanipulatie. Hiermee wordt de Intel-architectuur nog interessanter voor gebruikers van grafische workstations."

Pentium III Xeon processor - de drijvende kracht achter zakelijke intranetten en web sites De nieuwe Pentium III Xeon processor vormt in combinatie met de op 26 februari jl. geïntroduceerde Pentium III processor de optimale basis voor client/server-netwerken. Zakelijke web sites die draaien op servers met Pentium III Xeon processors beschikken over de mogelijkheid om de interactiviteit van deze web sites te vergroten en gebruikers een intuïtieve en aantrekkelijke interface te bieden. Servers die zijn gebaseerd op de Pentium III Xeon processor zijn bij uitstek geschikt voor e-business, door te zorgen voor een nauwe integratie van belangrijke zakelijke systemen, de naadloze koppeling van alle partners en een snelle reactie op de wensen van klanten.

Het hoogste prestatieniveau voor servers en workstations De nieuwe server-motor van Intel biedt snelheden tot maximaal 550 MHz waarmee een hogere verwerkings-snelheid voor Internet-applicaties wordt bereikt. Ook worden, dankzij technieken zoals multiprocessing en clustering, oplossingen mogelijk van iedere gewenste omvang.

Meer informatie over de prestaties van de Pentium III Xeon processor is te vinden op: www.intel.com/procs/servers/performance/benchmark.htm en www.intel.com/procs/servers/performance/news.htm.

Servers gebaseerd op Pentium III Xeon processors bieden de hoogste 2- en 4-processor Internet-server prestaties, hetgeen resulteert in snellere reactietijden en een hoger aantal e-commerce transacties. Pentium III Xeon-servers behalen een aanzienlijk hoger prestatieniveau de beste equivalente RISC-platforms voor servers met 2, 4 en 8 processors. De TPC-C*

benchmark toont aan dat op Intel gebaseerde servers de oplossingen van concurrenten voorbijstreven in zowel het pure prestatievermogen als de kosten per transactie. Meer informatie over server-benchmarks is te vinden op marks/ www.intel.com/procs/servers/xeon/benchmarks/.

De Pentium III Xeon processor biedt het hoogste prestatieniveau op de Intel-architectuur voor de gebruikers van workstations. Het is de beste processor voor het draaien van high-end workstation-applicaties die hogere prestaties en snellere reacties vereisen, met grotere en complexere datasets werken en snelle grafische prestaties nodig hebben. Voorlopige tests, uitgevoerd en volledig gedocumenteerd door Intel, tonen aan dat een werkstation met een Pentium III Xeon processor en een Intergraph I3D een score behaalt van 38 op de Bench 98* benchmark, die gebaseerd is op Pro/engineer van Parametric Technology. Meer informatie over workstation-benchmarks is te vinden op: www.intel.com/businesscomputing/wrkstn/mid_range/benchmark_land ing.htm.

Technologische innovatie De Pentium III Xeon processor bevat een aantal technologische innovaties van Intel - de Internet Streaming SIMD Extensions - 70 nieuwe instructies die voordelen bieden voor zowel workstations als servers, door de prestaties van 'streaming media' en geheugenintensieve applicaties te verhogen. Dankzij deze nieuwe instructies kunnen servers die gebaseerd zijn op de Pentium III Xeon processor de prestaties van TCP/IP-netwerken optimaliseren, hetgeen over het algemeen een prestatieverbetering oplevert van 5 tot 10 procent in netwerk-intensieve omgevingen - zoals web servers - zonder additionele investeringen. Nieuwe video/audio server-applicaties zullen profiteren van een hogere video- en audiokwaliteit, en verbeterde spraakherkenningstechnieken die geïntegreerd zijn met zakelijke applicaties. De nieuwe toepassingen die mogelijk zijn met de Internet Streaming SIMD

Extensions bieden een hogere productiviteit en een hogere waarde door middel van encryptie en compressie, voor de snelle en veilige transmissie van gegevens over het netwerk.

Voor gebruikers van workstations bieden de Internet Streaming SIMD Extensions andere voordelen. De manipulatie van 3D-graphics zal sneller verlopen dankzij geoptimaliseerde drivers die gebruikmaken van de nieuwe instructies. Dit resulteert in betere graphics, met name bij oplossingen op basis van OpenGL, zonder dat de eigenlijke softwaretoepassing aangepast hoeft te worden. Vertegenwoordigers van de workstation graphics-industrie zullen dergelijke oplossingen demonstreren tijdens CeBIT 1999. Vele typische workstation-toepassingen behalen aanzienlijke hogere prestaties wanneer ze zijn geoptimaliseerd voor de nieuwe instructies. Voorbeelden van de gebieden waar dit duidelijk merkbaar zal worden, zijn: wetenschappelijk onderzoek, beeldbewerking, het creëren van digitale content, mechanisch ontwerp, de automatisering van elektronische ontwerpen en financiële diensten. Applicatieontwikkelaars kunnen van de nieuwe instructies profiteren door ze direct bij de ontwikkeling van hun software toe te passen, maar ook door ontwikkeltools te gebruiken die geoptimaliseerd zijn voor de nieuwe instructies. Deze ontwikkeltools worden zowel door Intel als door andere leveranciers geleverd.

Een stabiel, schaalbaar en goed beheersbaar platform voor IT-organisaties Servers die zijn gebaseerd op de Pentium III Xeon processor bieden een stabiel automatiseringsplatform dat op rendabele wijze voorziet in high-end automatiseringsbehoeften. De overgang van de Pentium II Xeon naar de Pentium III Xeon processor wordt gemakkelijker gemaakt doordat er slechts minimale her-kwalificatie tests nodig zijn voor systemen, waarmee de stabiliteit voor de rest van 1999 wordt verzekerd. Ook het feit dat er een algemene basisarchitectuur is, die minder beheer nodig heeft en daardoor rendabeler is, betekent een belangrijk voordeel.

De Pentium III Xeon processor is tevens voorzien van het optioneel in te schakelen processor-serienummer (PSN), dat samenwerkt met beveiligingsoplossingen om bijvoorbeeld te zorgen voor beter beveiligde Internet-transacties. IT-managers kunnen het processor-serienummer gebruiken voor inventarisbeheer, doordat zij bijvoorbeeld servers en applicaties beter kunnen volgen over het netwerk.

De Pentium III Xeon processor beschikt tevens over geavanceerde beheerfuncties zoals warmtesensoren die actief de temperatuur controleren, en ECC (Error Correcting Code) die zorgt dat de integriteit van bedrijfskritische gegevens bewaard blijft.

Servers met 8 processors voldoen aan de hoogste eisen Servers die zijn gebaseerd op de Profusion-chipset bieden een zeer hoog prestatieniveau, dankzij een nieuw ontwerp voor de ondersteuning van 8 processors, het geheugen en de I/O-architectuur. Met servers gebaseerd op 8 Intel-processors zullen voor het eerst ook de gebruikers van high-end servers profiteren van de lagere kosten die het resultaat zijn van de productie van grote aantallen. De overgang van een server met 4 processors naar een server met 8 processors creëert capaciteit voor groei, prestaties en een stabiele, bedrijfszekere architectuur waarop verschillende besturingssystemen draaien, zoals SCO* Unixware, Solaris*, Linux* en Microsoft* Windows NT.

Sterke groei van servers en workstations met Intel-processors in Europa Met de introductie van de Pentium II Xeon processor, in juni 1998, hebben standaard benchmarks aangetoond dat op Intel gebaseerde servers een hoger prestatieniveau bieden dan vergelijkbare RISC-architecturen. Voorspellingen van Dataquest* voor de groei van Intel-gebaseerde servers in de Euopese markt duiden op een jaarlijkse groei van 20 procent gedurende de komende vier jaar. Hiertegenover staat een voorspelde afname in het volume van servers met concurrerende architecturen. Deze groei van de markt voor Intel-servers wordt met name veroorzaakt door de groei van Internet en de snelle acceptatie van de Pentium II Xeon processor. Voor de workstation-markt voorspelt Dataquest een jaarlijkse groei van 26 procent voor Intel-gebaseerde workstations tussen 1999 en 2003. Deze groei is met name het gevolg van het prestatieniveau en de prijs/prestatieverhouding van Intel-gebaseerde systemen, de beschikbaarheid van kwalitatief hoogwaardige grafische oplossingen in combinatie met een ruime keuze aan workstation-applicaties, en de voordelen van een naadloze integratie met de zakelijke IT-infrastructuur.

Ondersteuning vanuit de industrie Systemen die zijn gebaseerd op de Pentium III Xeon processor zijn over de hele wereld verkrijgbaar van toonaangevende producenten zoals Compaq, Dell, Fujitsu, HP, IBM, Intergraph Computer Systems, Maxdata, Silicon Graphics en Siemens.

Productspecificaties en prijzen De kern van de Pentium III Xeon processor, met 9,5 miljoen transistors, is gebaseerd op Intels geavanceerde P6-microarchitectuur en wordt geproduceerd op basis van een 0,25 micron proces. De 500 MHz-versie, met 512KB, 1 MB of 2 MB L2 cache is per direct verkrijgbaar. In hoeveelheden van 1.000 stuks bedraagt de stuksprijs $931 voor 512 KB-versie, $1980 voor de 1 MB-versie en $3692 voor de 2 MB-versie.

Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van personal computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: www.intel.com/pressroom/.

Voor meer informatie: Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Karin van Geelen, telefoon ++31

(0)23 562 82 08.

Intel en Pentium zijn handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en andere landen.
*Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...