Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vakantie-anders-Beurs in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 21-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 15 maart 1999

Gezond op reis, gezond advies.

Vakantie-anders-Beurs 21 maart 1999

Op 21 maart '99 wordt, voor de tweede keer in Eindhoven, de Vakantie-Anders-Beurs georganiseerd.
De Vakantie-Anders-Beurs richt zich op iedereen met actieve of bijzondere vakantieplannen. Naast reisorganisaties, reisbureaus en reisboekhandels is de GGD aanwezig om reizigers adviezen over gezondheidszorg aan te bieden. De GGD richt zich met name op de reizigers naar de (sub-)tropen, maar ook reizigers naar het oosten van Europa hebben onze aandacht. Het motto luidt Gezond op reis, gezond advies .

Eind oktober '98 is onderzoek gedaan onder reizigers op Schiphol. In totaal zijn er 311 naar verre bestemmingen vertrekkende Nederlandse passagiers geïnterviewd.
Het doel van het onderzoek was inzicht te krijgen in de kennis van de Nederlandse reizigers ten aanzien van gezondheidsrisico's en het gedrag met betrekking tot mogelijke bescherming in de vorm van vaccinaties en andere voorzorgen.

Uit het onderzoek bleek dat hoewel 82% van de Nederlanders reizend naar risicogebieden zich bewust is van mogelijke gezondheidsrisico's, er toch een aanzienlijk percentage is (30%) dat in het geheel niet beschermd naar gebieden afreist waar men risico loopt. Nog eens 12% heeft zich op basis van onwetendheid niet (voldoende) laten beschermen, zodat in totaal ruim eenderde (37%) van hen niet (voldoende) beschermd afreisde. De vakantieganger en de zakenreiziger bleken beter dan gemiddeld beschermd en de reiziger die familie of vrienden gaat bezoeken is aanzienlijk minder goed beschermd.

Van de geïnterviewden ging 55% naar de GGD, 27% naar de huisarts, 9% naar een gespecialiseerd vaccinatiecentrum en 9% elders. 60% van de ondervraagden vond dat het
reisbureau/ reisorganisatie meer toereikende informatie had moeten verstrekken.
Het is o.a. de taak van de GGD om de reizigers bewust te maken van eventuele gezondheidsrisico's die aanwezig zijn op een gekozen vakantiebestemming.

De beurs wordt gehouden op 21 maart in Motel Eindhoven van 11.30 uur tot 17.00 uur. De beurs telt ongeveer 40 deelnemers en gemiddeld 2500 bezoekers.
De GGD is te vinden op stand nummer 4.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie