Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 21-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten zondag 21 maart 1999 tot 16.00 uur
15:55 zondag 21 maart 1999

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

MEPPEL
Auto in sloot na drankgebruik
Vrijdagnacht rond 5.30 belandde een 39-jarige man uit Zwolle met zijn auto in de sloot naast de A28. Hij bleek teveel te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 365, ongeveer 0,85 promille. Zijn rijbewijs, dat reeds ongeldig was verklaard, is nu ingenomen.

MEPPEL
Rijden onder invloed
Vrijdagnacht rond 1.45 uur reed een 29-jarige man uit Steenwijk met zijn auto over de Steenwijkerstraatweg, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bij de ademtest blies hij 335, ongeveer 0,76 promille. Na te zijn verhoord kreeg de man een snelrechtdagvaarding mee.

MEPPEL
Alcoholcontrole
Vrijdagnacht is op diverse locaties in Meppel een alcoholcontrole gehouden. Daarbij moesten 655 bestuurders een blaastest afleggen. Een bestuurder bleek teveel te hebben gedronken. Dat was op de Steenwijkerstraatweg. Zie het voorgaande bericht.

EMMEN
Rijden onder invloed
Vrijdagnacht rond 3.30 uur reed een 44-jarige automobilist uit Ringe (Duitsland) over de Dordsestraat, terwijl hij teveel gedronken had. Hij blies bij de ademtest 630, ongeveer 1,5 promille. In overleg met Justitie is aan de man een transactievoorstel gedaan van F 1350.- Dit boetebedrag heeft hij ter plaatse voldaan.

ZUIDWOLDE
Auto-inbraak
Vrijdagnacht rond 5.00 uur is aan de Kerkenbosweg een geparkeerde auto opengebroken. De 27-jarige eigenaar uit Hoogeveen is zijn autoradio kwijt. Een getuige zag omstreeks die tijd een man met een fors postuur weglopen in de richting van de Bernardlaan. De man had kort donker haar, droeg een korte donkere jas met een lichtgevende streep op de rug.

NORG
Poging auto-inbraak
Vrijdagmiddag meldde een 29-jarige man uit Norg bij de politie dat iemand dondernacht had geprobeerd zijn auto open te breken. Deze stond geparkeerd op het Boersmapad. De antenne was afgebroken. Het is de dader niet gelukt de auto open te breken. Vermoedelijk is hij/zij bij deze actie gewond geraakt, omdat er nogal wat bloed aan de auto zat.

EMMEN
Diefstal lege flessen
Vrijdagavond werd een 35-jarige man uit Emmen bij een restaurant in de Hoofdstraat betrapt op diefstal van een aantal lege flessen. Dit was de derde keer in zeer korte tijd dat de man hier was betrapt. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij heeft zich aan vermoedelijk nog meer van dit soort feiten schuldig gemaakt, en zal hierover worden gehoord. Deze man is een bekende van de politie, en is een drugsverslaafde.

EMMEN
Automobilist deelt klappen uit
Vrijdagmiddag rond 16.30 uur gebaarde een automobilist naar een 47-jarige man uit Emmen dat hij met zijn auto moest stoppen. Dat gebeurde in de omgeving van het zwembad in Emmen. De man uit Emmen reed daar met zijn auto. Hij stopte en draaide zijn raam open. De andere man, rijdend in een witte Renault, stopte achter hem. Voordat hij in de gaten had wat er gebeurde kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht. De Emmenaar liep een fikse bloedneus op, en deed hiervan aangifte. Aan de hand van het kenteken zal de dader worden opgespoord. Het is niet bekend wat de aanleiding is geweest van deze mishandeling.

ASSEN
Geheime zender uit de lucht gehaald
Vrijdagmiddag omstreeks 15.15 uur heeft de politie, samen met de controledienst van de PTT, aan de Talmastraat een geheime zender in beslag genomen. De eigenaar, de 30-jarige bewoner, kreeg een proces-verbaal. Hij zond uit onder de naam "Bloemendaal".

BEILEN
Aanrijding met alcohol
Zaterdagmiddag omstreeks 13.15 uur reed een 40-jarige man uit Beilen met zijn auto over de Dingspelstraat. Hij nam een bocht nogal ruim en botste daardoor tegen een tegemoetkomende auto. Deze werd bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Westerbork. De bestuurder uit Beilen bleek gedronken te hebben. Hij blies bij een ademtest 330, ongeveer 0,75 promille. Hij kreeg hiervoor een snelrechtdagvaarding mee.

NIEUW-AMSTERDAM
Aanrijding met alcohol
Zaterdagnacht rond 3.00 uur reed een 41-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Dikkewijk. Ter hoogte van de Herendijk moest hij volgens zijn verklaring uitwijken voor een overstekende ree. Daarbij kwam hij naast de rijbaan, ramde een lichtmast, twee bomen, en een verkeersbord. Daarna kwam hij tot stilstaan. Hij bleek teveel te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 470, ongeveer 1,15 promille. Ook hij kreeg hiervoor een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

LEUTINGEWOLDE
Aanrijding met letsel
Op de Turfweg vond zaterdagavond rond 20.30 uur een aanrijding met gewonden plaats. Een 19-jarige automobilist uit Leek botste daar frontaal tegen een personenauto, bestuurd door een 24-jarige man uit Roden. De man uit Roden zag de tegenligger met groot licht recht op zich af komen, remde daarom, en stond volgens zijn verklaring nagenoeg stil op het moment van de botsing. De man uit Leek liep enkele diepe snijwonden aan zijn gezicht op. Een inzittende van hem, een 20-jarige man uit Leek, liep een slagaderlijke bloeding op onder zijn kin. De man uit Roden, op het eerste gezicht ongedeerd, is uit voorzorg met de andere betrokkenen overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen.

KLIJNDIJK
Aanrijding met letsel door alcohol
Zaterdagmiddag omstreeks 14.15 uur ontstond op de Odoornerweg, nabij de Rijksweg 34, een frontale aanrijding tussen twee personenauto's. Een 33-jarige man uit Exloo die uit de richting Emmen kwam, raakte volgens een getuige met zijn rechterwielen in de berm. Na een te sterke stuurcorrectie kwam hij op de linkerweg helft terecht. Daar botste hij frontaal op een tegenligger, bestuurd door een 45-jarige man uit Odoorn. Diens 43-jarige echtgenote raakte gewond. Zij is met rugklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. De 12-jarige zoon van de man uit Exloo liep hoofdletsel op. Ook hij is naar het Scheperziekenhuis gebracht. De automobilist uit Exloo bleek zwaar onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden, zij het met enig verzet. Bij een ademtest blies hij 875, ongeveer 2 promille. Zijn rijbewijs was reeds ingevorderd na een aanrijding in januari van dit jaar. Bovendien had hij een ontzegging van de rijbevoegdheid.

HOOGEVEEN
Automobilist onder invloed
Zaterdagnacht omstreeks 2.30 uur reed een 30-jarige automobilist uit Elim op de Willemskade, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bij de ademtest blies hij 285, ongeveer 0,65 promille. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding mee.

EMMEN
Woninginbraken
Zaterdagavond tegen 21.45 uur merkte een 80-jarige vrouw bij thuiskomst in haar woning aan de Parallelweg dat er was ingebroken. Een ruit aan de zijkant was ingeslagen. Voor zover bekend wordt er niets vermist. Ongeveer een uur later kwam een 67-jarige bewoner van de Duindoorn thuis, en bleek ook slachtoffer van een woninginbraak te zijn. Om binnen te komen is hier een raam in de keuken geforceerd. Uit de woning zijn een stereotoren, een fiets en enkele sieraden gestolen.

MEPPEL
Woninginbraak
Zaterdagavond tegen 23.45 uur merkte een 56-jarige bewoner van de Gerard ter Borchstraat bij thuiskomst dat er was ingebroken. Om binnen te komen werd een ruit van de achterdeur verwijderd. Uit de woning is onder andere een magnetron en een stereotoren weggenomen.

GASTEREN
Woninginbraak
Zaterdagavond, even na middernacht, kwam de 49-jarige bewoner van een woning aan de Gagels thuis. Hij zag dat een ruit aan de voorzijde was vernield en dat er diverse goederen waren gestolen, zoals een computer en een fotocamera.

ASSEN
Woninginbraak
Zaterdagnacht omstreeks 4.00 uur bleek er te zijn ingebroken in een woning aan het Lippepad. De zoon des huizes zag bij thuiskomst dat de voordeur op een kier stond. Uit de woning is een videorecorder weggenomen.

ASSEN
Snelkraken
Zaterdagavond tegen 22.00 uur werd een ruit ingegooid van een winkel aan de Weiersstraat. Daarna werd in de winkel een vitrinekast kapotgeslagen. Uit de vitrine zijn twee autoradio's weggenomen.
Iets eerder, tegen 20.45 uur, was een winkel aan de Ceresstraat aan de beurt. Daar werd met een klinker het raam van de toegangsdeur vernield. Hier is nog niet bekend wat er is weggenomen.

EMMEN
Snelkraak
Zaterdagnacht omstreeks 0.15 uur werd een ruit van een kledingzaak ingegooid aan de Noorderstraat. Uit de winkel werden zo'n 20 spijkerbroeken van F 180.- per stuk weggenomen. Kort na de kraak hadden getuigen twee mannen zien wegrennen. De politie trof de broeken aan in een steegje en kon kort daarna een van de verdachten aanhouden, een 16-jarige jongen uit Emmen. Hij zit nog vast. De politie is nog op zoek naar zijn mededader.

AALDEN
Gewapende overval tankstation
Zaterdagavond omstreeks 20.30 uur is een gewapende overval gepleegd op een tankstation aan de Aelderstraat. Twee mannen bedreigden de eigenaar met een vuurwapen en maakten een paar honderd gulden buit. Daarna renden ze weg in de richting van het "Wapen van Aalden". De 18-jarige zoon van de eigenaar rende achter de mannen aan, waarna een van de daders met een vuurwapen op hem schoot. Daarna wisten de daders te ontkomen. Kort na de overval trof de politie een auto aan in de Aelderhof. Volgens getuigen hoorden bij deze auto twee mannen, van wie de signalementen overeenkwamen met die van de daders van de overval. Later in de nacht zijn in Marknesse de 28-jarige eigenares van deze auto, en haar 22-jarige echtgenoot aangehouden. Zij worden momenteel verhoord omtrent hun mogelijke betrokkenheid. Bij de aanhouding werd ook een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

ASSEN
Coniferen in brand gestoken
Vrijdagnacht zijn op verschillende plaatsen coniferen in brand gestoken. Dat gebeurde in de Zadelmakerstraat, de Hildenheugte en de Roegoorn.

HOOGEVEEN
Politie en flatbewoners op jacht naar hangbuikzwijn Zondagochtend tegen 8.00 uur heeft de politie samen met een aantal flatbewoners aan de Helios een losgebroken hangbuikzwijn kunnen vangen. Het dier kon na een lange jacht een paardentrailer in worden gejaagd, waarna het kon worden afgevoerd naar een kinderboerderij in Stuifzand. Daar kan het voorlopig verzorgd worden. Een en ander in afwachting van de eigenaar.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...