Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plannen rotonde Oostbuurtseweg-N 223 De Lier ter inzage

Datum nieuwsfeit: 22-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Zuid-Holland


18 februari 1999

Rotonde Oostbuurtseweg-N 223 in De Lier

De provincie Zuid-Holland heeft een plan ontwikkeld voor een rotonde bij de kruising van de Burg. Van der Goeslaan (N 223) en de Oostbuurtseweg in De Lier. Op 22 maart zijn de plannen te bekijken in de raadszaal van het gemeentehuis in De Lier aan de Hoofdstraat 6. Van 15.30 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.30 uur zijn medewerkers van de provincie en de gemeente aanwezig om de plannen toe te lichten en vragen te beantwoorden.

De provinciale weg is de ontsluitingsweg voor de gemeente in de richting Delft en kruispunt Westerlee. Ter hoogte van de nieuwe rotonde is nu een complexe verkeerssituatie. Op een beperkt gedeelte komen de Oostbuurtseweg (inmiddels Zijtwende), de Lierweg, de laan van Zeestraten en de Kralingerweg op de N 223 uit. In de periode 1990 - 1992 zijn twintig ongevallen geregistreerd, waarvan tien met letsel. Vandaar dat is gekozen voor een "duurzaam veilige" oplossing door middel van een rotonde.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie