Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie kindertekeningen in provinciehuis Zuid-Holland

Datum nieuwsfeit: 22-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

9 maart 1999

Expositie kindertekeningen in provinciehuis Zuid-Holland

Van 22 maart tot 9 april a.s. zijn in het provinciehuis van Zuid-Holland aan het Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag de kindertekeningen te zien van de 36 winnaars van de landelijke tekenwedstrijd. Deze wedstrijd was eind 1997 georganiseerd door Hop Marjanneke, een advies- en bemiddelingsbureau voor bedrijfsgerichte kinderopvang. De expositie tijdens de prijsuitreiking begin vorig jaar duurde maar een halve dag en was alleen toegankelijk voor genodigden. Daarom heeft Hop Marjanneke besloten de tekeningen op een aantal plaatsen door het hele land tentoon te stellen.

De wedstrijd
"Elke maand is anders" luidde het thema van de tekenwedstrijd. Elke provincie kreeg een maand toebedeeld, waarover de kinderen een tekening of schildering maakten. Aan de wedstrijd konden alle kinderen deelnemen die gebruik maken van buitenschoolse opvang. Ongeveer 1300 kinderen, in de leeftijd 4 t/m 13 jaar deden mee. De deelnemers werden per provincie ingedeeld in drie leeftijdscategorieën. Per categorie werd één winnaar gekozen, uit die drie winnaars kwam weer één hoofdwinnaar. De jury bestond uit tv-presentator Jochem van Gelder, kunstschilder Henny van Leeuwen en de directeur van Hop Marjanneke, Marjan Schut. De twaalf tekeningen van de hoofdwinnaars zijn gebruikt voor de verjaardagskalender die Hop Marjanneke speciaal voor deze gelegenheid heeft laten maken.

Zuid-Holland is de zevende locatie waar de 36 werkstukken voor een groot publiek te zien zijn. De werkstukken zijn onder anderen te zien geweest in het provinciehuis van Utrecht, in de bibliotheek van Breda en in de bibliotheek van Amsterdam. Gedurende de gehele maand mei 1999 hangen de werkstukken in het Sint Maartens Gasthuis in Venlo.

Hop Marjanneke is werkzaam voor uiteenlopende bedrijven in de profit- en non profit sector. Het bureau voorziet de medewerkers van haar opdrachtgevers van opvang voor hun kind(eren). Omdat alles uiteindelijk om de kinderen draait, wilde Hop Marjanneke deze doelgroep een keer centraal stellen. Daarom organiseerde zij de tekenwedstrijd.

0-0-0-0-0-0-0-0-0

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie