Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KSI International rondt overname Screen succesvol af

Datum nieuwsfeit: 22-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


KSI INTERNATIONAL

KSI Rondt Overname Screen succesvol Af

KSI International Rondt Overname Screen Succesvol Af

IJsselstein, 22 maart 1999

De directie van automatiseerder KSI International N.V. maakt bekend dat de volledige overname van branchegenoot Screen Consultants B.V. is afgerond. De resultaten van het consultancybureau uit 's-Hertogenbosch worden per
1 januari 1999 geconsolideerd in de jaarcijfers van KSI.

Financiering overname
Met de overname van Screen is een bedrag gemoeid van NLG 12 miljoen. Daarnaast is er een earn-out constructie overeengekomen waarbij een totaalbedrag van NLG 4 miljoen in 2001 en 2002 wordt uitgekeerd. De overname wordt gefinancierd uit (een deel van) de emissie opbrengst van de beursgang van KSI in december 1998. Screen boekte over 1998 een netto-omzet van NLG 4,83 miljoen. Zoals eerder aangekondigd zal de overname een positieve bijdrage leveren aan de groei en de winst per aandeel in 1999.

Met de overname van Screen voegt KSI circa 35 hoog opgeleide consultants toe aan haar medewerkersbestand. Screen Consultants zal, net als de in september 1998 overgenomen ITé Groep, als zelfstandige business unit blijven fungeren.

Strategie
KSI en Screen opereren beide op specialistische niche markten en tellen dezelfde grote financiële instellingen tot hun relaties. De samenvoeging van de bedrijven resulteert in een completere dienstverlening. Screen adviseert professionele beleggers over de inrichting van dealing rooms en beleggingsafdelingen. Deze informatiesystemen en alternatieve systeemoplossingen kunnen nu ook geïmplementeerd worden door de ICT-professionals van KSI. De overname van Screen past goed in de groeistrategie van KSI om middels acquisities haar marktpositie in specialistische nichemarkten te verstevigen.

Profiel Screen
Sinds haar oprichting in 1988 levert Screen wereldwijd toonaangevende consultancy voor dealing rooms en investment management afdelingen. De door Screen ontwikkelde automatiseringsoplossing InfoMatch registreert en beheert de kosten die financiële instellingen maken voor hun informatiesystemen. Andere expertisegebieden van Screen zijn koersinformatiesystemen zoals Reuters, Bloomberg, Bridge Telerate, Telekurs, platformen, nieuwsleveranciers en systemen op het gebied van beleggingsresearch, portfolio management, treasury en risk management. Verder is Screen verantwoordelijk voor de zogenaamde Treasury en Securities Markets Events die zij in een aantal Europese steden organiseert. Het bedrijf telt 35 medewerkers en heeft naast het hoofdkantoor in 's-Hertogenbosch vestigingen in het Verenigd Koninkrijk (London, Edinburgh) en Zwitserland (Lugano,

Zürich). De cliënten van Screen bevinden zich in geheel Europa, Noord-Amerika en Afrika.

Profiel KSI International N.V.
KSI is een innovatieve Informatie en Communicatie Technologie (ICT) onderneming die zich bezighoudt met de ontwikkeling en verkoop van specialistische producten en diensten. Voorbeelden hiervan zijn de producten voor Elektronisch Bankieren en de Computer Based Trainingen voor de Microsoft applicaties. Kernactiviteiten zijn onder meer de ontwikkeling en verkoop van standaard softwarepakketten, gebruikersondersteunende middelen bij de implementatie van ICT-oplossingen en detachering van automatiseringsspecialisten. KSI richt zich met de door haar ontwikkelde systemen op grote groepen eindgebruikers. Met deze specialistische producten en diensten kan KSI haar klanten een totaalpakket aan ICT-diensten leveren.

Sinds haar oprichting in 1986 heeft KSI een sterke klantenbasis opgebouwd van middelgrote en grote ondernemingen uit voornamelijk de banken-, verzekerings-, telecommunicatie-, en logistieke sector. Tezamen met de in september 1998 overgenomen ITé Groep telde KSI eind januari 1999 ongeveer 450 medewerkers, die verspreid over de dertien regionale vestigingen in de Benelux hun relaties op maat bedienen. Vanaf 4 december 1998 staat KSI International genoteerd aan de Nieuwe Markt van de Amsterdam Exchanges.

Voor nadere informatie:
KSI International N.V.
De heer T. Rijken, Algemeen Directeur
Telefoon: (030) 688 82 44
Fax: (030) 686 87 80

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie