Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landre en Merrem wil aandelen Contimeta Beheer overnemen

Datum nieuwsfeit: 22-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


KONINKLIJKE LANDRE EN MERREM

Landre en Merrem in gesprek over derde acquisitie

KONINKLIJKE LANDRE EN MERREM IN GESPREK OVER DERDE ACQUISITIE

Koninklijke Landré & Merrem - technische handel in kapitaalgoederen en technische verbruiksgoederen voor industrie en bouw - is in gesprek met de aandeelhouders van de in Utrecht gevestigde technische handelsonderneming Contimeta Beheer bv over de overname van alle aandelen. Beide ondernemingen hebben daartoe een intentieverklaring ondertekend en verwachten het Due Dilligence onderzoek op korte termijn af te ronden, waarna de overname kan worden geëffectueerd. Met de acquisitie voegt Landré en Merrem f 60 miljoen aan haar omzet toe. De overname wordt uit eigen middelen gefinancierd en zal direct bijdragen aan de winst per aandeel van Landré en Merrem.

Contimeta Beheer B.V. heeft 90 medewerkers in dienst verspreid over de hoofdvestiging in Nederland en dochterondernemingen in België en Duitsland. De onderneming is expert in effectief verpakken en bevestigen, met als specialisatie wikkelen, bijeenbinden, omsnoeren, nieten en nagelen ten behoeve van de industrie in de Benelux en Duitsland. Bovendien worden ten aanzien van apparaten en machines, die op dit gebied worden gedistribueerd service-activiteiten ontplooid.

De overname past in de strategie van Landré en Merrem om met de activiteitengroep Technische Producten in Nederland een vooraanstaande marktpositie in te nemen. Daarnaast zijn de betreffende activiteiten nauwelijks onderhevig aan invloeden van conjunctuur en productcycli.

22 mrt 99

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie