Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Groningen

Datum nieuwsfeit: 23-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 23-03-99

Regionale berichten/

Nuis - Controle automarkt

In samenwerking met de Douane heeft de politie gistermorgen tussen 05.00 uur en 12.00 uur een controle gehouden op en rond de automarkt in Nuis. Daarbij werden in totaal 46 processen-verbaal opgemaakt. Vijf mensen werden door de Douane bekeurd omdat zij in een auto met een dieselmotor reden waarbij gebruik werd gemaakt van zogenaamde 'rode dieselolie'. Dit is alleen toegestaan voor bijvoorbeeld landbouwvoertuigen en andere voertuigen die buiten de openbare wegen gebruikt worden. De overige processen-verbaal hadden betrekking op het rijden zonder gebruik te maken van een autogordel, het niet kunnen tonen van rij- en kentekenbewijzen dan wel het rijden zonder rijbewijs, het rijden met onverzekerde auto's en het niet- of onjuiste gebruik maken van kentekenplaten.

Adorp - Snelle automobilist
De politie heeft vanmorgen omstreeks 06.30 uur op de Provinciale Weg S2 in Adorp proces-verbaal opgemaakt tegen een 21-jarige man uit de gemeente De Marne. Deze reed in een auto en haalde met een snelheid van 137 km per uur een onherkenbare politieauto in. Op de Provinciale Weg mag ter plaatse 80 km per uur worden gereden. Het rijbewijs van de verdachte is door de politie ingevorderd.

Aduard - Gewonde bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Friesestraatweg in Aduard is gistermorgen omstreeks 09.45 uur een 33-jarige man uit de gemeente Zuidhorn gewond geraakt. De man reed op een bromfiets en raakte tijdens het remmen door onbekende oorzaak in een slip. Hij kwam te vallen en is met onbekend letsel overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen.

Delfzijl - Bromfietser onder invloed
Een 38-jarige man uit Delfzijl is gisteravond omstreeks 19.45 uur door de politie aangehouden op de Eemsweg in zijn woonplaats. De man reed op een bromfiets en bleek bij controle door de politie te veel alcohol te hebben gedronken. Er werd bij hem een alcoholpromillage van 0.6 gemeten. Daarvoor kreeg hij een proces-verbaal. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding en een boete van 190 gulden heengezonden.

Delfzijl - Automobilist onder invloed
Op de Oslofjord in Delfzijl heeft de politie vannacht omstreeks 03.00 uur een 56-jarige man uit die plaats aangehouden. De man, die in een auto reed, bleek bij een routinecontrole door de politie te veel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse werd een promillage van 1.0 gemeten. Dat kwam de verdachte te staan op een boete van 900 gulden. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uur heengezonden.

Appingedam - Gewonden bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Farmsumerweg in Appingedam zijn gisteravond omstreeks 20.30 uur de 34-jarige duopassagier van een 38-jarige motorrijder uit Delzijl en een 27-jarige fietser uit Delfzijl gewond geraakt. De motorrijder reed over de Farmsumerweg en wilde op de kruising met de Opwierderweg linksaf slaan. Daarbij zag hij de op het fietspad rijdende fietser over het hoofd. Er ontstond een botsing waarbij zowel de fietser als de motorrijder kwamen te vallen. De duopassagier - een 34-jarige vrouw uit Delfzijl - en de fietser zijn beiden met hoofd- en nekletsel overgebracht naar het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl.

Winschoten - Man aangehouden bij verkeerscontrole Een 56-jarige man uit Haren is gistermorgen omstreeks 10.30 uur door de politie aangehouden op de Wilhelminasingel in Winschoten. De man reed aanvankelijk over de Beertsterweg in een auto waarvan de mistlampen brandden. Toen hij daarop door de politie werd aangesproken weigerde hij de lampen uit te doen waarop hij proces-verbaal kreeg aangezegd. Kort daarna reed de man weg en onttrok zich aan verder controle door de politie, maar kon in de Wilhelminasingel worden aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens het niet voldoen aan een bevel. Na verhoor is hij heengezonden.

Nieuw Beerta - Automobilist (onder invloed) botst tegen lichtmast Op de Hoofdweg in Nieuw Beerta heeft de politie gistermiddag rond 17.00 uur een 52-jarige man uit de gemeente Reiderland aangehouden. De man haalde met zijn auto een andere auto in en kwam daarbij in de linkerberm terecht. Na ongeveer 100 meter door de berm te hebben gereden botste hij tegen een lantaarnpaal en belandde vervolgens aan de rechterzijde van de weg met de auto in de sloot. Bij controle bleek de man onder invloed van alcohol. Bij hem werd 1.6 promille gemeten. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Waterhuizen - Inbreker overlopen
Een 77-jarige winkelier overliep vanmorgen omstreeks 06.30 uur een inbreker in zijn zaak aan de Winschoterweg. De man werd wakker van gerommel in de winkel. Toen hij ging kijken zag hij een inbreker achter de toonbank liggen. Die belette de winkelier de zaak in te gaan door de deur aan de winkelzijde vast te houden. Kort daarna vluchtte de dader de winkel uit. Hij nam een nog onbekende hoeveelheid rookwaren mee. De inbreker wist te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Kolham - Automobiliste gewond bij verkeersongeval Bij een verkeersongeval op de Rijksweg Oost bij Kolham is gistermiddag omstreeks 14.30 uur een 21-jarige vrouw uit de gemeente Slochteren gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto in de richting van Groningen. Bij het inhalen van een vrachtwagen kwam zij met de auto in de linker berm terecht. Daarop raak te zij met haar auto in een slip waarbij de vrouw de controle over de wagen verloor. Zij botste tegen een rechts van de weg staande boom, waarna de auto over de kop sloeg en in een sloot terechtkwam. De vrouw raakte in haar auto bekneld en is door de brandweer uit het totaal vernielde wrak gehaald. Zij is met rugletsel overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen en daar opgenomen. Een berger heeft de auto uit de sloot getakeld en afgevoerd.

Veendam - Bedrijfsongeval
Bij een ongeval in een bedrijf aan de Lloyd's Weg in Veendam is gisteravond omstreeks 19.00 uur een 14-jarige jongen uit Drachten gewond geraakt. Het kind zat op een heftruck die bestuurd werd door zijn 18-jarige broer. Bij het afladen van een vrachtauto kantelde de heftruck, waarbij de jongen van het voertuig viel. Hij is met armletsel overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen. De arbeidsinspectie is door de politie in kennis gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie