Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veteranenziekte mogelijk ook in Stadskanaal

Datum nieuwsfeit: 23-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Stadskanaal

Veteranenziekte mogelijk ook in Stadskanaal

Het afgelopen weekend zijn 2 inwoners uit de gemeente Stadskanaal en één uit de gemeente Aa en Hunze opgenomen in het Refaja ziekenhuis met klachten die mogelijk te maken hebben met de veteranenziekte. In alle drie de gevallen gaat het om bezoekers van de Westfriese Flora in Bovenkarspel. De Flora is bezocht door 80.000 bezoekers, mogelijk uit heel Nederland.

Eén van de drie patiënten heeft met een groep van 50 leden van de vrouwenbond NCVB uit Musselkanaal en Onstwedde op vrijdag 26 februari de Flora bezocht. De andere leden van het gezelschap zijn inmiddels door het bestuur van de vrouwenbond op de hoogte gebracht van het voorval. Daarbij is aangegeven dat degenen die zich op dit moment goed voelen zich niet ongerust hoeven te maken. De tijd waarna besmetting tot ziekte leidt is inmiddels ruimschoots verstreken. Degenen die zich al langer dan een week ziek voelen (griep met: hoge koorts, hoofdpijn, hoesten en soms ook diarree en braken) hebben het advies gekregen om vandaag bij de huisarts langs te gaan. De andere twee patiënten zijn elk met hun familie naar de Flora geweest. De familieleden zij op de hoogte gebracht. Geen van hen vertoonde vergelijkbare klachten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie