Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bericht Avro's Opsporing Verzocht

Datum nieuwsfeit: 23-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Rotterdam: drie verkrachtingen

In Rotterdam zijn in drie maanden tijd drie vrouwen verkracht door zeer waarschijnlijk dezelfde man.
De meest recente verkrachting vond plaats in een portiek in de Ochterveltstraat op woensdag 27 janauri rond 06.30 uur. Het slachtoffer, een 18-jarig meisje, liep van een bushalte op de Nieuwe Binnenweg naar het metrostation Dijkzigt. Twee mannen, die haar vermoedelijk vanaf de bushalte hadden gevolgd, spraken haar aan. Eén van hen bedreigde haar met een mes en dwong haar een portiek in.

Daar werd ze verkracht, terwijl de andere man op straat bleef staan, vermoedelijk op de uitkijk. Na de verkrachting pakte de dader haar tas, keek erin en toen bleek dat zij geen geld bij zich had, pakte hij haar beet en duwde haar de portiek uit. In een volgende portiek verkrachtte hij haar weer. Telkens als zij zich omdraaide om zijn gezicht te zien, kreeg ze een klap tegen haar hoofd. Deze twee verkrachtingen moeten bij elkaar een klein half uurtje hebben geduurd.

Een dag eerder, op dinsdag 26 januari, werd in een woning in de Van der Poelstraat in Rotterdam West een 42-jarige vrouw verkracht. De dader had haar om 15.30 uur in een café ontmoet en haar meegenomen naar de woning. Eenmaal binnen begon hij haar langdurig te mishandelen en met een mes te bedreigen. Daarna verkrachtte hij haar op grove wijze.

Een derde verkrachting vond plaats op 20 november vorig jaar. Een prostituee werd meegenomen vanaf de Keileweg en meegenomen naar hetzelfde huis, daar opgesloten, met een broodmes bedreigd en verkracht.
Na de verkrachtingen wilde de dader steeds afspraken maken met zijn slachtoffers.

Signalement daders:
Dader 1 (verkrachter): Man van zeer waarschijnlijk Marokkaanse afkomst; 45 - 50 jaar oud, 1.70 - 1.75 m. lang; normaal postuur; onverzorgd uiterlijk; kort zwart grijzend haar; zwarte snor met grijze haren; onverzorgde gele tanden, mogelijk ontbreekt een hoektand. Hij spreekt Berbers en gebrekkig Nederlands en Engels; veel zwarte tatoeages op borst en armen, specifiek een tatoeage van een vrouwenfiguur op zijn rechterbovenbeen.

Dader 2 (de man op de uitkijk): Hindoestaanse man; ong. 25 jaar; ong.
1.80 m. lang; mager postuur en gezicht; vermoedelijk gekleed in een zwarte jas, donkergroene trainingsbroek, groen petje met klep.

De politie vraagt:

- Wie (her)kent de daders aan de hand van de gegeven signalementen en/of heeft de daders in elkaars gezelschap gezien?
- Wie is getuige geweest van de ontmoetingen van de daders met de slachtoffers?

- Wie heeft op woensdag 27 januari iets van de verkrachtingen in de Ochterveltstraat gezien en is nog niet door de politie gehoord?
- Wie is door deze daders aangesproken of lastiggevallen in de afgelopen tijd?

- Wie heeft in algemene zin informatie over deze verkrachtingen?

Reacties
Regiopolitie Rotterdam-Rijnmond
Bureau Marconiplein
Tel: 0800 - 61 02 (gratis)


***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie