Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vandaag in de Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 23-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.

dinsdag 23 maart 1999

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering begint op om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering heeft het wekelijks mondelinge vragenuur plaats. Aansluitend stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Vervolgens debatteert de Kamer over de wijziging van de ziektewet en enkele andere wetten in verband met het stopzetten van sociale uitkeringen van gedetineerden met uitzondering van die gevallen waarin de tenuitvoerlegging van een vrijheidsstraf of vrijheidsbenemende maatregel buiten een justitiële inrichting plaatsvindt.

Tenslotte spreekt de Kamer over enkele wijzigingen in de Elektriciteitswet. Hierdoor worden nadere regels vastgesteld voor netbeheer en voor levering van elektriciteit aan beschermde afnemers, zoals kleine waterkrachtcentrales en producenten van zonne- en windenergie (alleen de eerste termijn van de zijde van de Kamer).

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 16.00 tot ca. 18.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met minister Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer)over achtereenvolgens:

-de brief inzake de eindrapporten Evaluatie milieubeleid voor asbest en Asbest in puin en puingranulaat;

-de brief inzake de Regeling voor asbestwegen en de ontwerp-Saneringsregeling voor asbestwegen Twente;
-de brief inzake woningen in Haarlem die asbest bevatten;

-de brief inzake de eenmalige bijdrage aan gemeenten voor uitvoering van het Besluit Ondergrondse Opslag in Tanks (BOOT).

Europese Zaken, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Justitie:

17.00 tot ca. 18.30 uur - Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Benschop (Buitenlandse Zaken) over de vaststelling van de rechtsgrondslag van het Schengen-verdrag in EU-verband. Dit akkoord regelt de geleidelijke afschaffing van de grenscontroles tussen een aantal Europese lidstaten.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 16.00 tot ca. 17.30 uur - Groen van Prinstererzaal
Agenda: gesprek met de vice-president van de Raad van State, de heer Tjeenk Willink over de notitie van de Kamerleden Brood (VVD) en Rehwinkel (PvdA) inzake de kwaliteit van de rechtspraak.

KAMERLEDEN ONTVANGEN

Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken ontvangen om 17.00 uur de heer Yoay Biran, plaatsvervangend directeur-generaal van het Israëlisch ministerie van Buitenlandse Zaken (Troelstrazaal).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie