Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jongerenloket Belastingdienst wint WebWijzer Award

Datum nieuwsfeit: 22-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Subject: WebWijzer Award Maart 1999
Priority: normal

Jongerenloket van de Belastingdienst wint de WebWijzer Award Maart
1999

VOORBURG, 22 MAART 1999 Het Jongerenloket van de Belastingdienst heeft de vierde WebWijzer Award gewonnen. Het jongerenloket van de Belastingdienst is volgens de jury een 'simpele toepassing die precies doet wat je wilt'. De WebWijzer Award is een prijs die een vakjury maandelijks toekent aan sites van overheden, musea en archiefdiensten. De prijs is ingesteld door minister van Boxtel.

In het jongerenloket worden onderwerpen als werken, sparen en lenen op een klantvriendelijke wijze behandeld, geheel toegespitst op jongeren tussen de 14 en 28 jaar. De vormgeving en structuur van het loket is fris, ongecompliceerd en bovenal niet te overdreven op jongeren gericht. De site is toegespitst op de behoefte van de gebruiker, vraaggestuurd en maakt gebruik van korte zinnen in heldere taal.

Vanaf de welkomstpagina van de drukbezochte site van de Belastingdienst (in februari meer dan elf miljoen hits!) worden jongeren direct doorgeleid naar het jongerenloket. Daar kan de bezoeker zelf kenmerken invullen, waardoor hij of zij een informatiepakket op maat krijgt aangeboden. Alle keuzenmogelijkheden zijn voorzien van een goede toelichting en daar waar mogelijk krijgt de jongere een handig rekenprogramma voorgeschoteld. De informatie in het jongerenloket is "veredeld", dat wil zeggen dat de informatie op Internet een meerwaarde heeft ten opzichte van de papieren informatie.

In het jongerenloket kunnen bezoekers natuurlijk ook het Tj-biljet downloaden en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. In 1998 is dat 18.500 maal gebeurd, in 1999 tot op de dag van vandaag, 22 maart al 35.000 maal.

De jury spreekt tenslotte de hoop uit dat de Belastingdienst, twee jaar na de opening van haar jongerenloket, nieuwe innovatieve functionaliteiten zal blijven ontwikkelen om het de jongeren nog makkelijker en nog leuker te maken.

De jury

De jury van de WebWijzer Award is ingesteld in het kader van het project Communicatie Overheid - Burger (COB) door Minister R.H.L.M. van Boxtel, belast met het over-heidsinformatiebeleid. Het project COB is onderdeel van het 'Actieprogramma Elektronische Overheid'.

De jury werkt volstrekt onafhankelijk en bestaat uit Michel Marijnen (burgemeester gemeente Roosendaal en voorzitter commissie Informatiebeleid, Beleidsanalyse en Automatisering van de VNG), Matt Poelmans (programmaleider Overheidsloket
2000 en oud-wethouder Oegstgeest), Casper Van Riet (communicatieadviseur Consumentenbond), Frans Weerts (journalist en web-coördinator Binnenlands Bestuur) en juryvoor-zitter Peter van der Wel (directeur stichting Electronic-highway Platform Nederland).

Eerder ging de WebWijzer Award naar de Eerste Kamer (februari 99) de informatiesystemen PIGA en BISA van de gemeente Amsterdam (januari 99) en Het Limburgs historisch en volkskundig Museum Venlo (december 98).

Meer informatie

Voor meer informatie over het rapport en de jury van de WebWijzer Award kunt u contact opnemen met Peter van der Wel, Voorzitter van de Jury, (jury@webwijzer.net), 070 - 3373
624 (06 - 558 533 16). U kunt ook een kijkje nemen op de website van de jury: www.jury.webwijzer.net

Voor meer informatie over het Jongerenloket op Internet van de Belastingdienst kunt u terecht bij C. van den Berg 070 -
342 8231 (belastingdienst@webwijzer.net) Het jongerenloket van de Belastingdienst is te vinden op
www.belastingdienst.nl/jongeren/.

De WebWijzer Award is gelieerd aan de WebWijzer. De WebWijzer bevat verwijzingen naar functionaliteiten op sites van overheden en culturele instellingen die bijzonder zijn in de zin dat ze vernieuwend, verassend, bijzonder of juist voor iedere organisatie haalbaar zijn: www.webwijzer.net/Bart-Jan Flos
VB Deloitte & Touche Management Consultants
Postbus 636, 3430 AP Nieuwegein
tel: 030 - 607 2385 fax: 030 - 6042 354

(BartJan.Flos@vb.nl)
Bezoek onze site: www.deloitte.nl/
of schuil onder mijn digitaal afdakje:
huizen.dds.nl/~bjflos/index.htm

Goede sites van overheden en culturele instellingen zijn verzameld op de WebWijzer: www.webwijzer.net

privé: 013 - 5901 759reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie