Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twee nieuwe sterfgevallen veteranenziekte

Datum nieuwsfeit: 23-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Stand van zaken legionella-besmetting

Maandag 22 maart 1999, persbericht nummer 26

Vandaag zijn er op het ministerie van VWS 2 nieuwe sterfgevallen als gevolg van de legionella-epidemie gemeld. Hierdoor komt het totaal aantal mensen dat is overleden na een bezoek aan de Flora in Bovenkarspel op 17. Bij 9 van de 17 patiënten is de diagnose veteranenziekte met zekerheid gesteld. In de andere gevallen zal het moeilijk zijn het verband met de ziekte nu nog aan tonen.

Van 231 meldingen is bekend dat zij de afgelopen weken na een bezoek aan de Flora ziek zijn geworden met verschijnselen van een longontsteking (aantal meldingen vrijdag om 17.00 uur: 199). Bij 94 van de 231 patiënten is met zekerheid vastgesteld dat ze geïnfecteerd zijn met de legionellabacterie.

In totaal hebben 6672 mensen de publiekslijn 0800-3008051 gebeld met vragen over de veteranenziekte. Dit nummer is met ingang van vandaag opgeheven. Mensen met vragen over de veteranenziekte kunnen bellen met het algemene informatienummer van de overheid: 0800-8051.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie