Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europees Parlement steunt gebruik van geweld in Kosovo

Datum nieuwsfeit: 23-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Europa van Morgen

Parlement steunt gebruik van geweld in Kosovo
Mocht het nodig zijn de Servische regering met geweld te dwingen autonomie voor Kosovo te aanvaarden, dan gaat het Europees Parlement daarmee akkoord. In een gemeenschappelijke resolutie van socialisten, christen-democraten, liberalen, Groenen, neo-Gaullisten en radicalen is sprake van een ‘vredesovereenkomst die door internationale vredestroepen moet worden afgedwongen’. De Groenen wilden dat die vredestroepen onder VN-mandaat zouden opereren, maar dat voorstel kreeg geen meerderheid.
In een kort debat op 10 maart werd van christen-democratische zijde scherpe kritiek geuit op het beleid van de EU in de kwestie Kosovo. De EU is telkens opnieuw bereid tot uitstel in onderhandelingen met de Joegoslavische president Milosevic, die deze zwakte kent en er handig gebruik van maakt, zei de Duitse Doris Pack. ‘We laten ook toe dat de Serviërs legereenheden stationeren in Kosovo, terwijl we weten dat dit op grond van eerdere afspraken niet mag.’
SvP

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie