Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA: asbestwegen in Twente en Gelderland vervangen

Datum nieuwsfeit: 23-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

: Nieuws : CDA: asbestwegen in Twente en Gelderland vervangen

CDA: asbestwegen in Twente en Gelderland vervangen

Den Haag, 23 maart 1999

Het CDA zal bij het Algemeen Overleg Asbest van vandaag vragen om wegen in Twente en Gelderland waarin veel asbest is verwerkt, met spoed te vervangen.

Woordvoerster Annie Schreijer- Pierik : Er is in Twente veel asbest-puin in de wegen verwerkt doordat er vroeger in Goor een fabriek stond die veel met asbest werkte. Mede daardoor is het probleem in het Oosten groter dan in andere streken. De Regeling Asbestwegen WMS en de Ontwerpsaneringsregeling Wegen maken een aanpak mogelijk van de asbestproblematiek . Wij willen dat de wegen en erven met asbest direct worden opgeruimd in plaats van slechts worden afgedekt, zoals het kabinet voorstelt. Wij zullen de minister vragen er vaart achter te zetten.

Het CDA dringt er verder op aan om wegen elders in Nederland, waar asbestproblemen nog kunnen spelen, in kaart te brengen, zodat ook daar maatregelen genomen kunnen worden.

Woordvoerder: Annie Schreijer-Pierik, telefoon 070-3182560 Voor verdere informatie: Bieke Oskam, telefoon 070-3182509

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie