Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lancering Chello Broadband Service

Datum nieuwsfeit: 24-03-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

LANCERING CHELLO BROADBAND SERVICE:
REVOLUTIE IN EUROPEES INTERNETGEBRUIK

Nieuwe portal en features onthuld bij start in vijf Europese landen

Amsterdam, 24 maart 1999 - Tijdens een wereldwijde mediaintroductie heeft chello broadband n.v (chello), Europa's belangrijkste aanbieder van breedband-internetdiensten, het revolutionaire ontwerp onthuld voor haar nieuwe poort met exclusieve mogelijkheden voor breedbandtoegang, evenals haar plannen voor het aanbieden van diensten aan abonnees in heel Europa. Deze langverwachte premiŠre vond plaats onder leiding van chello's pas gevormde topmanagementteam, waaronder Mark Schneider (chairman van chello broadband n.v. en chairman/CEO van chello's moedermaatschappij UPC), Iain Osborne (managing director, marketing and sales van chello) en Sudhir Ispahani (managing director technology and operations).

"De sleutel tot het succes van chello is het vermogen om toegang tot internet gemakkelijker dan ooit te maken met de meest geavanceerde en complexe technologie", zei Sudhir Ispahani. "Ons top-technologieteam heeft AORTA ontwikkeld, Europa's eerste breedbandnetwerk en de grootste caching-service van Europa. De technologie die chello heeft ge‹mplementeerd houdt in dat AORTA altijd voldoende bandbreedte-capaciteit heeft om klanten snelle, betrouwbare service te bieden."

chello vision, een revolutionaire nieuwe gebruikersinterface die tijdens de mediaintroductie werd getoond, is een tv-afstandsbediening op het computerscherm, waarmee surfen op internet net zo eenvoudig is als zappen op tv. De 3D-afstandsbediening van chello vision past zich aan aan de gebruiker terwijl deze navigeert door de uitgebreide informatiekanalen van chello. Het maakt ook het op en neer scrollen van bladzijden overbodig. Gebruikers kunnen met ‚‚n klik op een knop van kanaal wisselen en vrijelijk bewegen over internet. Dit betekent onder meer dat iemand die online aan het winkelen is, kan omschakelen naar het laatste nieuws en sport en weer terug.

"chello heeft internet tot een aangename ervaring gemaakt voor iedereen", zegt Iain Osborne. "Wij willen het navigeren over internet zo gemakkelijk mogelijk maken. Daarom hebben wij chello vision ontwikkeld, waarmee onze chat-pagina's, zoekmachines, nieuwsgroepen en e-mail vanuit ‚‚n pagina toegankelijk zijn."

Hij gaat verder: "Broadband heeft ons hierbij geholpen. De extra snelheid en bandbreedte betekent dat we features en inhoud kunnen ontwikkelen die met een inbel-service onmogelijk zouden zijn. chello heeft drie jaar ervaring met breedband in Europa en heeft een topteam samengesteld, waarin technische expertise en visionaire creativiteit zijn samengebracht om te garanderen dat onze klanten vandaag al alle internetdiensten van morgen in huis hebben.

chello's breedband-internetservice is nu beschikbaar in delen van Nederland, Noorwegen, Frankrijk, Belgi‰ en Oostenrijk. Deze service, waarvoor geen inbelverbinding per telefoon nodig is, komt volledig tegemoet aan de groeiende vraag van de Europese consument naar een supersnelle en kwalitatief hoogwaardige toegang tot internet, gecombineerd met een aantrekkelijke inhoud en een vast waar-voor-uw-geldtarief. Met meer dan honderd afgesloten contracten voor de levering van inhoud, is chello's portal klaar om uit te groeien tot de spannendste interactieve plek op internet.

Mark Schneider: "Ik ben nog nooit zo enthousiast geweest over een onderneming als ik nu ben over chello en haar toekomst. chello is een vast onderdeel van UPC's drievoudige strategie. Deze strategie houdt in dat we via de kabel door heel Europa ge‹ntegreerde televisie, telefonie en internetdiensten aanbieden. Ik ben zeer verheugd vandaag bij de lancering te kunnen zijn en chello live te zien gaan in vijf Europese landen. Ik zie uit naar de expansie, verder Europa in".

Marktleider Î Europa's grootste breedbandbereik
chello is een pionier in de breedbandindustrie, namelijk de eerste onderneming die breedbanddiensten in heel Europa aanbiedt. De onderneming verwacht het gebruik van internet in Europa een enorme impuls te geven door toegang tot internet te bieden tegen een vast tarief (ca. 40 euro per maand), via een pc die aan een kabelmodem wordt verbonden, gekoppeld aan de voordelen van haar speciaal ontwikkelde pan-Europese netwerk AORTA en haar lokale content. chello ging in februari op spectaculaire wijze van start in Nederland en Belgi‰ toen twee van haar breedbandkabelpartners, respectievelijk United Telekabel Holding en TVD-Radio Public, daar haar diensten begonnen aan te bieden. Met de lancering van vandaag schiet chello onmiddellijk naar de eerste plaats in de markt, met meer dan 22.000 chello-abonnees via haar kabelpartners in Nederland en Belgi‰, Noorwegen (Janco Multicom) en Frankrijk (M‚diar‚seaux). Dankzij deze partnerships heeft chello het grootste breedbandbereik in Europa, met meer dan 500.000 huishoudens die al voor chello zijn ingericht, en nog eens 2,5 miljoen huishoudens die voor het eind van het jaar klaar moeten zijn voor chello.

Geavanceerde inhoud en kwaliteit
Naar verwachting zullen er in het jaar 2000 320 miljoen internetgebruikers zijn, en 720 miljoen tegen 2005. Tegen dat licht vertegenwoordigt chello de nieuwe generatie internet-service providers die het internetten naar een nieuw, supersnel niveau tillen. Het aanbod van chello stelt kabelexploitanten in staat hun abonnees real-time toegang tot internet en een hele nieuwe wereld aan entertainment en informatiediensten te bieden. chello biedt een heel scala aan diensten van topkwaliteit, met inbegrip van nieuwe vormen van entertainment en communicatie, interactieve spelletjes en verdere inhoud in de landstaal. Bovendien kunnen abonnees toegang krijgen tot e-mail- en e-commercetoepassingen via een eigen poort. Enkele van de meest belangrijke, volledig ge‹ntegreerde inhoudpartners van chello zijn onder meer de ITN en Euronews video- en nieuwskanalen, CBS Marketwatch financieel nieuws, CNN, Accuweather, e-commerce met Barnes & Noble, Cyberian Outpost, N2K (Music Boulevard), Frontstage, FogDog Sports en nog veel meer.

Eenvoudige toegang tot technologie van wereldklasse Op technologisch front loopt chello voorop dankzij haar unieke AORTA-netwerkinfrastructuur Î Europa's eerste breedbandnetwerk en de grootste pan-Europese gedistribueerde cachingdienst.. AORTA is ontworpen door enkele van de beste netwerkspecialisten ter wereld, en geen andere onderneming in Europa kan zo'n uitgebreide netwerkarchitectuur of gegarandeerde bandbreedte aanbieden. Met AORTA is het mogelijk pakketten multimedia, tekst en voice data met zeer hoge breedbandsnelheden direct naar de pc van de consument te sturen. Om er zeker van te zijn dat de service van chello constant op dit kwaliteitsniveau blijft, heeft chello samen met topspelers uit de industrie zoals Cisco, Sun Microsystems, Inktomi en Hermes Euro Railtel, een nieuw breedbandlaboratorium gevormd. Dit moet ervoor zorgen dat de normen binnen deze industrie voortdurend worden verbeterd en dat AORTA ook in de toekomst qua technologie het neusje van de zalm blijft bieden.

chello-abonnees hebben zeer gemakkelijk toegang tot deze toptechnologie. Goed getrainde en ervaren chello-technici komen bij iedere abonnee persoonlijk alle hardwareverbindingen maken, de software installeren en het systeem testen en demonstreren.

Over chello broadband n.v.
chello broadband is de eerste en meest toonaangevende Europese full service provider voor breedbandinternetdiensten tegen een vast tarief. chello heeft het grootste bereik in Europa en heeft zich ten doel gesteld de consument 24 uur per dag via supersnelle kabelmodems de allernieuwste internet-diensten en breedbandinformatie te leveren Î gegarandeerd zonder telefoonkosten. chello levert turnkey-systemen aan kabelexploitanten in heel Europa.

chello broadband, een volle dochter van United Pan-Europe Communications (UPC), heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en vestigingen in Londen, Parijs, Wenen, Brussel en Oslo. Met haar onge‰venaarde communicatiediensten levert chello broadband via de kabel m@ximum Internetââ tegen minimale kosten.

chelloââ is een geregistreerd handelsmerk van chello broadband n.v.

Over United Pan-Europe Communications n.v.
United Pan-Europe Communications n.v. (UPC) (NASDAQ UPCOY - AEX UPC), met het hoofdkantoor in Amsterdam, is een van de meest innovatieve breedbandcommunicatiebedrijven in Europa. Het is eigenaar en operator van de grootste particuliere pan-Europese groep van
breedbandcommunicatienetwerken. UPC levert kabeltelevisie-, telefonie-, Internet- en programmeerdiensten. Het beschikt over gevestigde multi-servicecommunicatiesystemen in 10 landen in Europa en in Isra‰l. Op
30 september 1998 bereikten de netwerken van UPC circa 4,9 miljoen huishoudens. Ze waren samen goed voor 3,4 miljoen abonnees, 14.000 telefoonlijnen en 13.800 breedbandinternetabonnees.

UPC levert voice-, video- en dataservices. Deze kunnen apart of ge‹ntegreerd worden aangeboden, zodat het mogelijk is tegemoet te komen aan individuele klantenbehoeften. Onlangs werden Priority TelecomÙ, haar CLEC en ge‹ntegreerde telefoniebedrijf en chello broadband n.v., haar bedrijf voor het leveren van hogesnelheidsbreedbandtoegang tot internet, gelanceerd.


-EINDE-

Voor meer informatie:
Ross Sampson
communications director
chello broadband
tel: + 31 (0) 20 3552 713
email: (ross@chello.com)

Charlotte Wood
account manager chello
Edelman PR
tel: + 44 (0) 171 344 1531
email: (cwood@edeluk.com)

Mark L Schneider
chairman
chello broadband n.v.
tel: +00 44 (0) 171 518 7984
e-mail: (mschneider@upc.nl)

Rachel Lankester
account manager UPC
Citigate Dewe Rogerson
tel: +44 (0) 171 638 9571
email: (rlan@dewrog.co.uk)

of bezoek onze websites op: www.chello.com
www.chello.be
www.chello.nl
www.chello.at

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...