Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gesprekken over bestuurlijke positie Heersjansdam

Datum nieuwsfeit: 24-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

24 maart 1999

Gesprekken over bestuurlijke positie Heersjansdam

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland willen oriënterende gesprekken aangaan met de dagelijkse besturen van Heerjansdam, Barendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht over de bestuurlijke positie van Heerjansdam. Deze gemeente, met bijna 3.500 inwoners de kleinste van Zuid-Holland, krijgt de komende jaren met ingrijpende ontwikkelingen te maken, rond het rangeerterrein Kijfhoek, de uitvoering van het landinrichtingsplan IJsselmonde, de aanleg van de Hogesnelheidslijn en de inpassing van de Betuwelijn.

Eind van dit jaar gaat burgemeester Trap van Heerjansdam met Vut. In juni a.s. moet er bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een advies van de Commissaris van de Koningin liggen over het al dan niet openstellen van de vacature voor het burgemeesterschap van Heerjansdam. Voor die tijd willen GS zich oriënteren over de toekomst van Heerjansdam. Zij zullen met de colleges van Burgemeester en Wethouders van Heerjansdam, Barendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht van gedachten wisselen over de kansen en bedreigingen die op Heerjansdam afkomen en de gevolgen daarvan voor de bestuurlijke positie van deze gemeente. GS wijzen in dit verband op de notitie van het Kabinet over het gemeentelijk herindelingsbeleid, waarin de noodzaak om (te) kleine gemeenten te versterken voorop staat.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie