Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vijfhonderd gaten in theatervloer Capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 24-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Vijfhonderd gaten in theatervloer

De vloer in de grote zaal van het Isala theater was nog maar net gelegd, of er moesten al weer gaten ingezaagd worden. Foutje? Nee, gelukkig niet. De afgelopen periode zijn vijfhonderd gaten gezaagd in de oplopende houten vloer van de grote zaal en het balkon. Precies op de plek waar straks de stoelen komen zijn ronde gaten gezaagd in de vloer. De gaten sluiten aan op de stoelpoten en zijn bedoeld voor \'verse lucht\'. Middels een geavanceerd klimaatsysteem krijgt iedere bezoeker verse lucht tijdens de voorstelling. In de technische ruimte van het theater wordt de lucht behandeld, die nodig is voor de zaal. Daarbij wordt gelet op de luchtvochtigheid, temperatuur en zuurstof. Het computer gestuurde klimaatsysteem houdt zelfs rekening met de weercondities buiten.
Door kanalen in de oplopende vloer van de zaal en het balkon komt de verse lucht via de geperforeerde poten van de stoelen bij de bezoekers. De gebruikte lucht wordt boven in de zaal weer afgevoerd. Zo krijgt iedere gast zijn eigen verse lucht!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie